Turners E&O dwingen NK tickets af op halve finale

VOLENDAM? Afgelopen weekend behaalden 6 turners van E&O een ticket voor het NK wat op 5 en 6 juni in Sporthal Angelslo in Emmen wordt gehouden. 3 turners wisten zich te plaatsen voor de meerkamp en 3 turners voor verschillende toestelfinales. Jitse van der Valk eindigde weer op een mooie 3 plaats met maar 0,25 punt verschil met nummer 1. Hiermee laat Jitse zien een heuse titelkandidaat te zijn voor het NK in Emmen. In Volendam werd gestreden om plaatsbewijzen voor het NK. Van de 9 turners die nu in actie kwamen hebben zich er 6 geplaatst voor het NK in Emmen. Er zijn nog 3 turners die op 29 of 30 mei zich kunnen plaatsen voor het NK.

Uitschieter dit weekend voor E&O was Jitse van der Valk, uitkomend in de klasse 1e divisie 13 en 14 jaar, die met een miniem verschil met nummer 1 eindigde op een mooie 3e plek. Naast deze 3e plek behaalde Jitse ook nog 3 toestelfinales. Zijn verhoging van zijn puntenscore tov. vorige week betekend dat Jitse in de finale kanshebber voor de Nederlandse titel is. In diezelfde klasse  kwamen nog 3 clubgenootjes in actie.

Hiervan wist Jorn Boerrigter ook een plek in de meerkampfinale te behalen. Naast deze plek wist hij zich ook te plaatsen voor 2 toestelfinales. Mayren Meijer redde de meerkampfinale niet maar behaalde wel 2 toestelfinales en ook hem komen we tegen in Emmen. Sven van der Wal ging helaas met lege handen naar huis.

Bij de turners 11 en 12 jaar turnde Maarten Binnenmars, uitkomend in de 2e divisie, zeer verrassend naar een totaal onverwachte 4e plaats. Maarten verbeterde in deze ½ finale zijn persoonlijk hoogste score met maar liefst 4,5 punten. Ook plaatste hij zich nog voor 2 toestelfinales.

Remco de Boer die uitkomt bij de turners 9 en 10 jaar in de talentdivisie, de allerhoogste klasse, laat zien een gigantische sprong voorwaarts te maken. Hij eindigde met een goed puntentotaal op de 9e plek en zal zich via een play-off wedstrijd eind mei alsnog kunnen plaatsen voor het NK.

In de 2e divisie categorie 13 en 14 jaar behaalde Yannick Reij een 16e plaats en mistte 0,25 punten om zich te plaatsen voor de meerkampfinale. Wel heeft hij 2 toestelfinales dus zal ook voor E&O in actie komen op dat thuistoernooi. Mark Stoffers, Elwin Lok en Jesse Hoesen vielen af in deze ½ finale.

De turners van E&O hebben zich met deze resultaten weer goed op de kaart gezet. Als voorbereiding voor het NK gaan de turners van E&O de dag na hemelvaart op  trainingsstage naar België samen met de club Turning Spirit uit Almere. Tijdens de finale op 5 en 6 juni in de “Ben Kwijt Arena” zal de rest van Nederland dus rekening moeten houden met de Emmer turners in de strijd om het eremetaal.