Turners E&O succesvol

WADDINXVEEN ? Afgelopen weekend behaalden de turners van E&O een 100% score met plaatsbewijzen voor de ? finale van het NK wat op 5 en 6 juni in Sporthal Angelslo in Emmen wordt gehouden. Als klap op de vuurpijl wist Jitse van der Valk dit weekeinde ook nog een 3e plaats te bemachtigen. Er turnden 7 turners van E&O die zich dus alleen wisten te plaatsen voor de vervolgronde. De categorie jeugd 1e divisie, turners van 13 en 14 jaar, was hierin het meest in het oog springende.

Jitse van der Valk die sinds februari weer turnt bij E&O en gestopt is in Heerenveen heeft met zijn 3e plaats weer laten zien dat er rekening met hem moet worden gehouden in de finale in zijn thuishal. Hij turnde nog geen optimale wedstrijd maar deze klassering bevestigt de goede ingeslagen weg die is ingezet. Naast Jitse viel ook Jorn Boerrigter op. Hij maakte tov. 5 weken geleden een progressie van 4 punten waarmee hij op een goede 7e plek eindigde. Mayren Meijer liet een goede wedstrijd zijn maar duikelde naar beneden in het klassement door 2 grote fouten op brug en een mindere oefening op voltige en eindigde hiermee op de 16e plaats. Sven van der Wal uit Gieten eindigde als 17e.

Ook in de 1e divisie maar dan in de junior categorie, turners van 15 en 16 jaar, waren 3 E&O deelnemers. Lars Boerrigter scoorde van hen het hoogste met een 9e plek. Dennis Bruins en Wez Haveman eindigden respectievelijk als 12e en 13e.
In de 2e divisie categorie jeugd, 13 en 14 jaar, kwam Yannick Reij in actie. Hij moest in een groot deelnemersveld zich plaatsen bij de beste 32. Hij eindigde met een goede wedstrijd als 24e.

Seniorturner Marten Anninga uit Dalen moest helaas afmelden ivm. een ernstige schouderblessure. Vorige wedstrijd behaalde hij nog en mooie 6e plaats. Hij wordt toch toegevoegd aan de ½ finale en zal dan moeten laten zien of hij deel kan nemen aan de finale in Emmen.

Komend weekend, 17 en 18 april, is de ½ finale NK  voor de turners t/m 12 jaar en de jeugd turners 1e en 2e divisie. De turners en trainers zullen afreizen naar Volendam waar de turners  bij de beste 14 moeten komen om zich te plaatsen voor het NK in Emmen. Bij de turners t/m 12 jaar is nog een kansje om zich via een play off te plaatsen als zij bij de beste 20 zitten.  De junior en senior turners hebben hun ½ finale pas op 29 en 30 mei.