Turnploeg Amicitia uit Nieuw-Weerdinge wint twee medailles

NIEUW WEERDINGE - In September is er een turngroep gevormd van de jeugd gym van de gymnastiekvereniging Amicitia uit Nieuw-Weerdinge. Deze groep is gaan trainen voor de onderlinge turnwedstrijden van turnverenigingen in de omgeving. Onder leiding van Esm?e en Femke Laroo hebben de meiden heel hard geoefend voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Vier meiden gingen zaterdagmorgen heel vroeg op pad naar de Hunsowhal in 2e Exlo?rmond. Ze moesten om half acht aanwezig zijn, want de wedstrijden begonnen al om 8 uur en twee meiden moesten s? middags .

Na allereerst de warming-up werden de teams voorgesteld door middel van een opmars. Amicitia werd genoemd omdat ze voor het eerst erbij waren. De meiden waren trots op hun gloednieuwe pakjes en kregen vanaf de tribunes ook de nodige complimenten voor dit pakje. Na de opmars werden de meiden in groepen gezet (gelukkig zaten ze allemaal bij elkaar). 

Na zich gepresenteerd te hebben voor de jury begonnen ze met in inturnen. Ze hadden 4 disciplines nl. de sprong, evenwichtsbalk, brug en vloer. Onze meiden deden het lang niet slecht. Ze kwamen om wedstrijdervaring  op te doen. Na de wedstrijden kwam er een afmars /opmars  waarbij de meiden die s’ middags moesten turnen zich ook presenteerden. 

Daarna kwam de prijsuitreiking. Tot onze grote verrassing won Kayleigh de Goede voor de categorie instap meisjes 7-8 jarigen s’morgens een bronzen medaille en s’ middags won Chirella Helder in de categorie Pupil 1 ook een bronzen Medaille. Een geweldige prestatie voor de turnploeg die in September opgestart is. (door een ouder).


De toppertjes bij elkaar. v.l.n.r. Femke, Kayleigh, Zoë, Naomi, Britt, Michelle, Chirella en Esmée.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda