Turnpunt Drenthe met 11 turnsters naar Nederlandse kampioenschap

EMMER COMPASCUUM - Turnvereniging Turnpunt Drenthe viert aan het einde van dit turnseizoen haar 1 jarig bestaan. Nu al hebben de turnsters van zich doen spreken. Elf turnsters van de nieuwe formatie hebben een startbewijs behaald voor het NK turnen, een prachtige prestatie. Afgelopen weekend turnde Claudia Barkhof uit Borger haar 1ste NK in het verre Terneuzen. Door goed te turnen is ze tot een mooie 34ste plaats gekomen.

Op zondag 16 mei zal in Amsterdam gestreden worden om het NK in de 1ste divisie. Bij de pupillen I zullen we Lotte Gerritsen (Emmen) in actie zien. Bij de pupillen II is Turnpunt Drenthe goed vertegenwoordigd maar liefst 4 turnsters strijden in deze categorie mee. Laura Hummel (Schoonoord), Ilse Bos (Nieuw Weerdinge), Nicolien Langes (Ter-Apel) en Iris Visser (Emmen) zullen hun kunnen tonen.

Bij de junioren is Sarah Mussche (Hoogeveen) er in geslaagd de eindstrijd te behalen. Bij de senioren, de oudste leeftijdscategorie, zien we Manouk Hensens (Ter-Apel) en Charissa Blaauwijkel (Stadskanaal) in actie. Vooral van deze laatste wedstrijd wordt veel verwacht. Charissa slaagde er op de halve eindstrijd nog in het zilver te veroveren.

Twee weken later op zaterdag 29 mei wordt er in Almelo het NK 2de divisie gehouden. Amber van Leeuwen (Klazienaveen) zal hier bij de pupillen I meestrijden om een plaatsje bij de top van het klassement. Instap turnster heeft Debby Nikken ook nog kansen voor een startbewijs voor het NK, zij turnt op 15 mei nog de halve finale.

Op zondag 30 mei zullen de turnsters in het hoogste niveau, de ERE divisie, uitkomen. Ook hier is Turnpunt Drenthe vertegenwoordigd en wel met Chaira Brinks (Emmer-Compascuum). Chaira heeft een 3-tal plaatsingswedstrijden moeten afleggen om zover te komen.

Boven: Ilse Bos, Charissa Blaauwijkel, Chaira Brinks, Laura Hummel, Claudia Barkhof, Lotte Gerritsen
Onder: Iris Visser, Nicolien Langes, Amber van Leeuwen
Voorgrond: Sarah Mussche
Manouk Hensens ontbreekt op foto.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda