Turnster Turnpunt Drenthe volop in de prijzen

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag werd er in Drachten de 2e turncompetitie van regio Noord gehouden. (eerste en tweede divisie) Tevens konden er prijzen voor het totaalklassement gewonnen worden door de turnsters. De junioren 4 begonnen sterk op sprong, Marieke Hadders, Lieke Oost en Sharina de Boer sprongen netjes.
Op brug ging het ook aardig, nog niet foutloos maar weer beter dan de vorige keer. Op balk deed vooral Marieke het erg goed ze liet een 10.40 noteren het hoogste van alle meiden. Lieke en Sharina moesten de balk beide 1x verlaten helaas. Op vloer werden er 3 nette oefeningen neergezet. Marieke scoorde 10.20, Lieke 10.70 en Sharina 9.90. In het dagklassement werd Marieke netjes 4de, Lieke 9de en Sharina 11de. In totaal mocht Marieke het zilver in ontvangst nemen.

De instapmeisjes waren vandaag wat minder op dreef, op alle toestellen werden foutjes gemaakt waardoor een hoge klassering er vandaag niet inzat. Debby Nikken scoorde het best en kwam tot een 7de plaats. Het beste cijfer haalde ze op vloer 12.150. Daimy  Steenstra werd 11de en behaalde haar beste cijfer op brug een 11.650. Charida Griemink kwam er vlak achter met een 12de plaats en een mooie 12.30 op vloer. Vera is 17de geworden en heeft met een 12.10 erg netjes gesprongen. Romee Gerding kwam vandaag tot een 19de plaats en haalde haar beste cijfer op vloer 11.550. Emma de Graaf tot slot kwam tot een 22ste plaats, Emma turnde goed op brug een 11.950.

In de 2de wedstrijd van de dag maakten de pupillen II niveau 5 er weer een spannende strijd van, Ilse Bos uit Nieuw-Weerdinge, Nicolien Langes uit Ter- Apel, Iris Visser uit Emmen en Laura Hummel  uit  Schoonoord, zijn zeker aan elkaar gewaagd. Ilse Bos was degene die vandaag met het goud naar huis ging. Op sprong, brug en vloer liet ze het hoogste cijfer van de pupillen noteren, alleen balk ging iets minder. Met een totaal van 50.825 bleef ze Nicolien voor. Nicolien mag tevreden zijn met het zilver. Iris maakte het podium compleet en pakte vandaag de 3de plaats. Laura is vandaag 4de geworden.In het totaalklassement werden de kaarten weer anders geschud. Ilse 1ste, Laura 2de, Iris 3de en Nicolien 4de.

Ook bij de pupillen I was er succes. Amber van Leeuwen turnde goed, ging alleen op balk de mist even in en is met een totaal van 50.250 keurig 3de geworden. Door haar 3de plaats bij de 1ste wedstrijd mocht ze het zilver meenemen in het eindklassement. Sharon Harms is tot een 14de plaats gekomen. Kleine foutjes op balk en vloer maakte ze. Lieke Boerrigter was vooral goed op sprong vandaag 12.90. Lieke kwam tot een 17de plaats.

De junioren 3 mochten met elkaar de prijzen verdelen. Sanne Groen uit Weerdinge trok aan het langste eind vandaag. Sanne liet op sprong voor het eerst het seizoen een gelukte overslag salto zien, deze werd beloond met een 13.15. Sarah Mussche  komend uit Hoogeveen turnde netjes maar maakte wat kleine foutjes op balk. Haar beste cijfer was een 12.750 op sprong. Kelly van de Laan  uit Valthermond heeft aardige oefenigen laten zien. Vooral vloer en balk werkte ze netjes af. Sanne werd 1ste, Sarah 2de en Kelly 3de. In totaal mocht Sarah het goud meenemen voor Sanne en Kelly.

Janine Ankum  liet ook vandaag weer zien voor de medailles mee te kunnen doen. Vandaag kwam ze ondanks kleine foutjes op sprong en balk tot een mooie 2de plaats. Genoeg voor een overwinning in het eindklassement. Charissa Blaauwijkel  moest het vandaag zonder clubgenootje Manouk  Hensens doen, die voor school in het buitenland zat. Charissa zette haar beste beentje voor en werd netjes 1ste. In de eindtotaal moest ze de overwinning laten aan Michelle Ellens.Dit was eerst de laatste wedstrijd in de regio, vele meisjes zullen we nog terug zien op de toestelfinales in Leek later dit seizoen. Nog even een paar weken hard trainen nu en dan gaan we het land in voor de wedstrijden

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda