Turnteam Drenthe grijpt naast NK-goud

VELDHOVEN - Terwijl Epke Zonderland zijn fameuze oefening aan het rek turnt, is Jitse van der Valk van Turnteam Drenthe bezig met zijn vloeroefening. Decor is de Nationale Teamcup, een landelijke wedstrijd voor clubteams. Het pasopgerichte Turnteam Drenthe is met maar liefst 4 teams in de ere-, eerste ? en tweede divisie, aanwezig in de turnhal in Veldhoven. Daarnaast turnen nog 2 jongens als gastturner mee bij een andere vereniging. Een teken dat het turnen bij deze jonge vereniging op een hoog niveau staat.
In de eredivisie Jeugd/Junior turnt het viertal Jitse van der Valk (15), Jorn Boerrigter (14), Niek Hulst (12) en Donavon van Groningen (12) een prima meerkamp. Van de drie deelnemende teams op het allerhoogste landelijke niveau eindigt Turnteam Drenthe weliswaar op de derde plaats met 201,25 punten, maar het verschil met nummer twee, Turning Spirit Amsterdam (202,95) en Nederlands kampioen, SV Pax Haarlemermeer (205,95) is niet bijzonder groot. “Op vloer hebben we onze kansen vergooid”, vertelt Trainer Theo Boerrigter. “We stonden er goed voor, maar drie turners maakten op het laatste onderdeel een cruciale fout. Dit kostte ons drie punten. In ieder geval hebben we weer aangetoond dat we echt bij de Nederlandse top horen.” Voor Jitse van der Valk is er een persoonlijk succesje: hij behaalt de hoogste individuele score met 71,45 punten.

Rimmert Kramer (10) uit Heerenveen treedt als gastturner op met het team bij de pupillen in de eerste divisie. Samen met Remco de Boer (11), Leon Vervoort (11) en Elwin Lok (10) eindigen ze, na een degelijke wedstrijd, op de vijfde plaats.

Blessures spelen het pupillenteam in de tweede divisie parten. Een hoge klassering is daardoor onhaalbaar, mede doordat er met slechts drie turners wordt gestreden. Omdat van een team telkens de hoogste drie scores meetellen voor de eindscore, moeten ook de mindere scores worden meegeteld. Desondanks wordt er door Mark Stoffers (11), Giovany van Groningen (9) en gastturner Jerrel Meuleman een degelijke teamscore neergezet.

Yannick Rey (14) van Turnteam Drenthe is gastturner bij het team van SVOD Deventer. Als beste van zijn team wordt hij keurig zesde van de 11 deelnemende verenigingen in de categorie Jeugd/Junior tweede divisie. Ook Wez Haveman (17) is gastturner. Met Kracht en Vriendschap uit Groningen, komt hij uit bij de Junior/Senioren eerste divisie. Zijn team eindigt op de vijfde plaats in de eindrangschikking.

De allerjongsten van Turnteam Drenthe moeten van de trainer genieten en ervaring opdoen. Een hoge klassering is geen einddoel voor Kevin Robben (9), Matthijs Hogeveen (8), Binne Rypkema (9) en Jesse Hoesen (9).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda