Turnteam Drenthe internationaal op de kaart

MELSELE (B) - Afgelopen weekend vond de 8e editie van de Wase Gymcup plaats in Belgi?. Turnteam Drenthe heeft daar met wisselend succes geturnd. Het trio Jorn Boerrigter, Niek Hulst en Donovan van Groningen behaalde een achtste plaats met een eindscore van 178 punten. Jitse van der Valk deed het beter: het Nederlands team waarvoor hij turnde werd tweede.

Wase Gymcup
In Melsele een plaatsje onder de rook van Antwerpen namen de turners van Turnteam Drenthe het op tegen teams uit o.a. België, Zwitserland, Canada, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Waar op minimaal een zesde plaats was gerekend werd het toernooi uiteindelijk met een achtste plaats afgesloten. Trainer Theo Boerrigter: “We hebben vooral steken laten vallen op brug omdat iedereen een keer viel. Dit heeft ons zeker vier en half punt gekost. Donovan van Groningen (12) werd individueel zesde in de meerkamp. Als tweede op sprong bij de jongeren stond hij in een combinatieklassement met junioren en senioren eerste reserve voor de toestelfinale. Op dit toestel gingen de beste vijf door.

Nederlands team
Jitse van der Valk (15) van Turnteam Drenthe deed mee met het Nederlands team bij de junioren. Met het team werd hij tweede en individueel behaalde hij een zevende plaats in de meerkamp met voor het eerst een puntenaantal van boven de 70. Daarnaast was er nog en onverwachte zesde plaats op voltige, hetgeen hem als eerste reserve bijna een toestelfinale opleverde. Theo Boerrigter, hoofdtrainer bij Turnteam Drenthe trad samen met de trainer van Turning Spirit Amsterdam op als gelegenheidscoach.

Nationale Teamcup
Over drie weken, op 19 en 20 november, vindt al weer een nieuwe uitdaging plaats: de Nationale Teamcup in Veldhoven. Daar zal de complete top van Nederland acte de presence geven. Dit jaar doet Turnteam Drenthe met maar liefst vier teams mee in de tweede-, eerste- en eredivisie. Dat is nog nooit eerder voorgekomen. Vorig jaar werd een team met Maarten Binnenmars, Remco de Boer, Donovan van Groningen en Niek Hulst Nederlands kampioen in de eredivisie bij de pupillen (11 / 12 jaar). Boerrigter: “Deelname door een Drents team in de eredivisie in de leeftijdscategorie vanaf 12 jaar is een unicum! En bij stabiel turnen hebben we weer medaillekansen”.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda