Turnteam Drenthe met vijf teams naar Nationale Team Cup in Almere

ALMERE - Dit weekend werd Turnteam Drenthe vertegenwoordigd door vijf teams op de Nationale Team Cup in Almere. Na vorig jaar nog met vier teams te hebben deelgenomen lijkt het jongensturnen in Drenthe weer in de lift te zitten. Nadat de jongste turners zich zaterdag hadden gepresenteerd, waren zondag de junioren/senioren aan de beurt. De turners presteerden prima op de onderdelen vloer, sprong en brug. Op het bijzonder lastige onderdeel voltige kwamen ze nog te kort. Hieraan zal de komende tijd dan ook de nodige extra aandacht besteed worden om de jongens zo optimaal mogelijk klaar te stomen voor de nationale competitie.


Hoofdtrainer Theo Boerrigter (boven midden) is tevreden over de behaalde resultaten. “We weten dat er op sommige fronten nog vooruitgang moet worden geboekt om echt aan te kunnen sluiten bij de nationale top, maar wanneer we kijken naar de algehele progressie van de jongens, dan kunnen alleen maar tevreden zijn”.

De afgelopen periode is vooral veel gewerkt aan de netheid van de oefeningen. De komende maanden zullen we hard doortrekken door de moeilijkheidsgraad omhoog te brengen. Op deze wijze proberen we zo optimaal mogelijk naar de komende wedstrijdcompetitie toe te werken”.

Met jonge talenten, die dit seizoen uitkomen in de eredivisie en daarnaast nieuwe aanwas, probeert Turnteam Drenthe de stijgende lijn de komende jaren door te kunnen trekken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda