Turnteam E&O wint in Belgie

MELSELE(B) - Afgelopen donderdag is het jeugdteam van E&O tijdens een internationaal toernooi in Belgi?, de Wase Gymcup, op een verrassende 4e plaats ge?indigd met een puntentotaal van 183,950. De turners van E&O versloegen hiermee oa. het team van O&O Zwijndrecht, een bekende topsportclub in Nederland. Het Nederlands team eindigde vlak met 185,6 punten vlak voor de E&O-ers. De belgen werden winnaar in van dit toernooi.

Het team bestaande uit Jitse van der Valk, Jorn Boerrigter, Donavon van Groningen en Niek Hulst begonnen op de wedstrijd op ringen en turnden goed. Niek en Jorn kunnen terugkijken op een toernooi wat naar tevredenheid is geturnd. Weinig grote fouten en goede uitvoeringen toonden bij hun de stabiliteit. Helaas lieten Donavon en Jitse op sprong en brug een val zien wat hun veel punten kostte.

Ook op rek moet Donavon het toestel verlaten met een veel aftrek in zijn uitvoering.  De toestellen vloer en voltige waren weer goede toestellen waardoor alle E&O-ers zich weer terug in de strijd knokten wat resulteerde in een mooie 4e plaats uiteindelijk. Aangezien er nog veel groei met deze turners mogelijk is en er veel fouten werden gemaakt heeft E&O met deze turners weer een mooie lichting voor de komende jaren.

Over 3 weken zullen alle turners weer meedoen aan het Nationaal Kampioenschap voor Clubs in Alphen aan de Rijn. Ook hier is het E&O team een van de podiumkandidaten.  Het volgende internationaal treffen voor bovenstaande turners zal in februari plaats gaan vinden tijdens het Sportstad Gymnastics Tournament 2011 in Heerenveen.  


Het winnende team met van links naar rechts Trainer Theo Boerrigter, Donavon van Groningen, Jorn boerrigter, Jitse van der Valk, Niek Hulst en Lars Boerrigter (extra begeleiding)

3 van de 4 bovengenoemde turners zijn opgenomen in de nationale talentselectie van de KNGU. Daarnaast is er nog een 4e turner van E&O, Remco de Boer, ook lid van deze talentselectie. Aangezien dit aansprekende zaken voor onze regio kan ik me voorstellen dat u als persmensen hier nog extra aandacht aan wil schenken. Er zijn nl. aparte landelijke trainingen en in januari is er een trainingsstage in Gent met alle Nederlandse turners uit deze selectie. Verder kunnen ze gevraagd worden voor interland wedstrijden voor Nederland dit jaar.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda