Uitstekende prestaties jongens Turnteam Drenthe

EMMEN - Turnteam Drenthe (TTD) doet wederom van zich spreken. Dit weekend turnde een viertal talentvolle turners de Wase Gymcup in Belgi?. Voor TTD kwamen Remco Boer, Jorn Boerrigter, Niek Hulst en Donavon van Groningen uit. Op dit internationale turntoernooi gooide Turnteam Drenthe de afgelopen twee jaar al hoge ogen. De 15-jarige Jitse van der Valk uit Emmen kwam tijdens dit toernooi uit voor de Nederlandse junioren selectie. Jitse, herstellende van een schouderblessure, had de afgelopen weken vooral veel krachtoefeningen gedaan om zijn schouder rust te geven. Hij turnde dit weekend uitstekend en liet zien dat hij klaar is voor het komende seizoen.
Ditmaal stevende het team van Turnteam Drenthe af op een keurige vierde plek. Jitse eindigde met het Nederlands Juniorenteam zelfs op de tweede plaats. De basis voor het komende wedstrijdseizoen is gelegd en de resultaten stemden Hoofdtrainer Boerrigter, die dit weekend optrad als clubcoach van het Nederlandse team, tevreden. Boerrigter: “in deze eerste wedstrijd van het seizoen mochten nog wat kleine foutjes worden gemaakt. We kwamen niet direct voor de medailles, want het niveau ligt ontzettend hoog, maar dit toernooi is een belangrijk ijkpunt voor ons.

Op dit soort momenten moet blijken of de jongens de juiste ontwikkeling hebben doorgemaakt die nodig is om uit te komen op topniveau. De Jongens zijn duidelijk gegroeid en ik ben dan ook erg blij te zien dat de resultaten van deze wedstrijd dit bevestigen”. Op 17 en 18 november, volgt een volgende uitdaging, de Nationale Teamcup in Almere. Daar zal de complete turntop van Nederland aanwezig zijn. Na vorig jaar nog met een recordaantal teams van 4 mee te hebben gedaan meldt Boerrigter trots dit jaar met vijf teams deel te nemen. Daarmee doet de voltallige wedstrijdselectie mee.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda