Vereniging De Vreeze/UNIDO groeit als kool

EMMER COMPASCUUM - Jazz- en gymvereniging UNIDO uit Emmercompascuum heeft bepaald geen last van krimp of leegloop. Integendeel, de vereniging is kerngezond, zowel bestuurlijk als financieel. De club heeft vorig jaar haar 25-jarig jubileum gevoerd en dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Waren er in 2010 nog iets minder dan 300 leden, per 15 maart dit jaar staat de teller op 350, een mijlpaal in de historie van de club. Het aantal lesuren is in de loop der jaren gestaag toegenomen.
In 1990 bijvoorbeeld bevatte het lesrooster 16 lessen, in 2008 al 23 en momenteel zelfs 32. De grootste groep is de jazzafdeling met 14  lessen, de gymafdeling telt 11 groepen, acrogym 2 en freestye 4 lessen. Nieuw is ZUMBA, een combinatie aerobics en latin dance, welke al 13 actieve leden kent. De grootste groep is freestyle voor meisjes 10 t/m 12 jaar met 29 leden, gevolgd door de gym meisjes van groep 5, 6 en 7 met 24 leden.

Ook de jazz meisjes voortgezet onderwijs zit met 23 goed vol. Zo’n 60 leden nemen deel aan meerdere lessen zoals gym en jazz of gym en freestyle. Alle gymlessen worden gegeven dor Mariet Rolink. De jazz en freestyle is in handen van moeder Femie en 2 dochter Iris en Kim Boers, naast Jenneke Heyne. Accrogym wordt gegeven door Regina Wolters, die ook de turnselectie les geeft. Ellen Weinans dirigeert de jazzselectie. en Janneke Heyne de pre-selectie. Het bestuur bestaat geheel uit dames onder voorzitterschap van Femie Boers. De jaarvergadering is op16 april in De Hilde.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda