Weer 6 E&O-turners naar het NK turnen

ZWIJNDRECHT - De Turndelegatie van het toekomstige Turnteam Drenthe heeft een zeer succesvol turnweekend achter de rug. Van de 7 E&O-turners die zich hadden geplaatst voor deze ? finale zijn er 6 door naar de meerkamp en zijn er in totaal 14 toestelfinales gehaald door de turners. De E&O delegatie die gaat deelnemen aan de NK?s bestaat nu uit 9 turners voor de meerkamp en in totaal 21 toestelfinaleplaatsen.

Nadat 2 weken geleden in Nijverdal al 3 turners zich hadden geplaatst voor het NK werd dit weekend door de overige 7 turners van E&O gestreden om een ticket voor de meerkamp en de toestelfinales. Met maar 1 afvaller  plaatsen 6 turners zich voor de meerkamp en ook allemaal voor 1 of meerdere toestelfinales. Jitse van der Valk uitkomend in de eredivisie en lid vd talentselectie van de KNGU behaalde naast de meerkamp onverwacht 3 toestelfinales. Waarvan het onderdeel voltige als 1e geplaatst en dus kanshebber op eremetaal.

Ook voor vloer en brug heeft Jitse zich geplaatst.  Jorn Boerrigter, jeugd 1e divisie, werd onverwacht 5e na een val bij zijn dubbel salto afsprong op rek. Hierdoor mistte hij net het erepodium. Op de meerkamp is hij dus kanshebber voor een podiumplaats. Hiernaast plaatste hij zich ook voor de toestelfinales vloer (2e), ringen (3e), sprong (6e) en brug (3e).

In de talentendivisie 11-12 jarigen behaalde Niek Hulst een mooie 6e plaats en de drie toestelfinales vloer (5e), ringen (2e) en brug (2e). Donavon van Groningen behaalde de finales sprong (1e) en brug (2e). Beide turners afkomstig uit De Krim maakten een val bij de rekstok wat hun helaas een plek in de toestelfinales kostte van dit voor hun  favoriete toestel.

In de 1e divisie 11-12 jarigen eindigde Maarten Binnenmars op een onverwachte 5e plaats en een toestelfinale op vloer (5e). Remco de Boer eindige op een 9e plaats met een toestelfinale op rek(4e) In de 2e divisie 11-12 jarigen was hier voor Mark Stoffers de weg naar het NK geëindigd. Hij eindigde op een 40e plaats.

Met deze prestaties zetten de turners,die t/m de NK’s nog uitkomen voor E&O Emmen,  een goede basis voor het nieuwe Turnteam Drenthe. Deze nieuwe turnvereniging, die zich  vooral richt op het herenturnen, zal medio juli worden opgericht.
De turners t/m 14 jaar turnen het NK in Breda waarvan op 4 juni de meerkamp en 5 juni de toestelfinales. Dit zijn in de talentendivisie Niek Hulst en Donavon van Groningen, In de 1e divisie Jorn Boerrigter, Maarten Binnenmars en Remco de boer en in de 2e divisie Yannick Reij. 

De turners van 15 jaar en ouder turnen het NK in Heerenveen waarvan op 18 juni de meerkamp en op 19 juni de toestelfinales. Dit zijn in de eredivisie Jitse van der Valk en in de 1e divisie Wez Haveman  en Lars Boerrigter.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda