Bintang Lima gaat nieuwe competitie goed van start

HOOFDDORP - Afgelopen zaterdag is pencak silat vereniging Bintang Lima uit Emmen het nieuwe competitieseizoen goed van start gegaan. Van de 5 deelnemers dit aan dit toernooi in Hoofddorp deelnamen, gingen er maar liefst 4 met een beker naar huis.


Voor Nikki Ho was dit het eerste toernooi. Een spannende wedstrijd waarin zij prima heeft laten zien wat ze, in de korte tijd dat ze bij de vereniging is aangesloten, al in haar mars heeft. Helaas was het net niet genoeg om de overwinning te behalen, maar daar gaat nog wel een vervolg op komen.

Ook voor Lennart Koopman was dit zijn debuut. In een poule van 4 deelnemers heeft hij de eerste partij overtuigend gewonnen. De daarop volgende partij moest hij helaas het onderspit delven. In de strijd om de 3e en 4e plaats heeft zijn tegenstander i.v.m. een technisch knock-out opgegeven en mocht hij het erepodium betreden voor een 3e plaats.

Voor Madina Yari was dit het tweede toernooi waaraan zij deel zou nemen. Vol vertrouwen ging ze deze keer de vloer op en dat werd beloond. In een prachtige eerste partij wist zij haar tegenstander volop te raken Dit leverde haar een ruime winst op. In de daaropvolgende partij kon ze net niet genoeg geven. Derhalve voor haar ook een 3e plaats.

Naomi Feijen trof een geduchte tegenstander. De twee dames hebben elkaar eerder getroffen en het beloofde een lastige partij te worden. Helaas heeft Naomi in de korte ronden nét niet genoeg punten kunnen scoren om hiermee de eerste plaats te behalen. Ze ging derhalve met zilver naar huis.

Celine Feijen werd ingedeeld in de seniorenklasse, en dan ook nog een gewichtsklasse hoger dan haar eigen klasse. Om haar eerste tegenstandster uit te schakelen hoefde ze niet heel veel moeite te doen. Een mooie, beheerste partij. De finalepartij was echter van andere aard. Haar opponent was een pittige dame die afgelopen december voor het Nationaal team is uitgekomen op het WK in Bali. Er werden over en weer rake tikken uitgedeeld. Celine heeft het haar flink moeilijk gemaakt. Dat bleek ook uit de jurering waarbij de 3 wasits het er niet unaniem over eens waren wie van de 2 de sterkste was in dit gevecht. 2 Rode vlaggen voor haar tegenstander en 1 blauwe voor Celine. Dat leverde een mooie 2e plaats op in het klassement.

Voor de pesilats in de junioren- en seniorenklasse begint nu de training voor het 2-daagse toernooi in België op 6 en 7 mei a.s. Een groot evenement waarin niet alleen strijders uit diverse landen in Europa op de mat zullen staan, maar ook de Nationale teams van Maleisië, Singapore en Indonesië. De Nederlandse competitie voor jeugd, junioren en senioren gaat op zaterdag 10 juni verder, deze keer in Emmen. Bintang Lima zal deze dag gastheer zijn voor alle andere bij de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF) aangesloten scholen in de sporthal in Emmerhout.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda