Emmer vechtster naar Europees Kampioenschap in Azerbeidzjan

EMMEN - Over 2 weken gaat het gebeuren: Het Emmer pencak silat-talent Celine Feijen vertegenwoordigt dan Nederland op het Europees tanding kampioenschap dat van 27 t/m 29 oktober wordt gehouden in Baku, Azerbeidzjan. In haar eigen gewichtsklasse 60 – 65 kg mag zij dan gedurende dit 3-daagse toernooi haar krachten meten met pesilats uit tal van andere Europese landen.


De 18-jarige Celine beoefent deze Indonesische verdedigingskunst inmiddels 7 jaar bij vereniging Bintang Lima in Emmen onder leiding van guru Nick Smith.. De inmiddels viervoudig Nederlands kampioene in de jeugd- en juniorenklasse maakte sinds dit jaar bij de senioren haar entree in het Nationaal team van de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF). Om voldoende voorbereid te zijn voor dit EK, heeft Remi Grooten (personal trainer bij Vitality PT in Emmen) haar verder onder zijn hoede genomen.

Gerichte kracht- en conditietraining moeten ervoor zorgen dat ze straks topfit in de ring zal staan.Celine zelf ziet dit toernooi als een goede graadmeter voor haar ultieme droom: Volgend jaar op het WK staan in Jakarta. “Als ik me op Europees niveau goed staande weet te houden, weet ik dat er met nóg een jaar keihard trainen goede kansen voor mij liggen op het WK”.

Op de foto van links naar rechts: Remi Grooten, Celine Feijen, Nick Smith.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda