Turners Lars Boerrigter en Elwin Lok Nederlands Kampioenen.

ALKMAAR - Afgelopen weekend turnden drie Emmer Turners de Nederlandse Kampioenschappen 1e, 2e en 3e divisie. Zaterdag 25 mei werd er gestreden om de meerkamptitels en zondag 26 mei om de titels per toestel.


De Emmer turners Lars Boerrigter (senior 1e divisie), Elwin Lok en Kevin Robben (beiden junior 2e divisie) streden mee om het eremetaal. Lars Boerrigter, uitkomend voor RK Dos Kampen, turnde zaterdag de meerkamp en startte voortvarend. Na twee toestellen was hij leider in het veld. Bij voltige ging het mis met twee vallen waardoor hij drie punten verspeelde.

Lars revancheerde zich redelijk, maar kon de schade niet meer goedmaken. Hij eindigde met 71.30 op een wat teleurstellende 7e plek. Elwin Lok, van Turnteam Drenthe, turnde in de 2e divisie een nagenoeg foutloze meerkamp en behaalde een PR met 70.60 waarmee hij met een voorsprong van 0 45 op nummer twee Nederlands Kampioen meerkamp werd.

Turnmaatje Kevin Robben, uitkomend voor STTH uit Hoogeveen turnde ook zeer voortvarend en stond tot het vijfde toestel zelfs nog boven Elwin. Op het 6e en laatste onderdeel voltige viel Kevin met een nieuw ingevoegd element waardoor hij een eindtotaal behaalde van 67.75 en daarmee terugviel naar een zevende plek.

Zondag haalden de drie turners nog zes medailles op waarvan nog drie Nederlandse titels. Lars werd voor de vierde keer op rij Nederlands Kampioen op het onderdeel vloer. Elwin turnde voor de tweede dag op rij een zeer goede wedstrijd en werd na zijn titel van zaterdag ook kampioen op onderdelen voltige en brug. Op het onderdeel sprong en vloer behaalde hij nog een 3e plek. Kevin Robben turnde naar behoren en mocht het zilver op het onderdeel Rek mee naar Emmen nemen. De drie turnmaatjes uit Emmen, kunnen terugkijken op een succesvol NK.


De drie kampioenen uit Emmen trots op hun gewonnen medailles: v.l.n.r. Elwin Lok, Lars Boeriggter en Kevin Robben.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda