Judoka,s Vos goed bezig .

EINDHOVEN - In Eindhoven was Michelle Benjamins goed bezig tijdens het Nationaal Kwalificatie Toernooi. Voor de deelnemers was een plaats te behalen voor deelname aan het NK en dat lukte Benjamins. Voor het eerst uitkomende in de klasse tot 63 kg. en nog maar 17 jaar ging het voortreffelijk bij de senioren. De eerste ronde was een vrijloting en de tweede ging tegen Geke van den Berg uit Nijmegen die met een mooi ippon door een armklem werd gewonnen. Ook tegen Jelke Kuiper uit Rotterdam werd gewonnen. De semi finale tegen Jaime Leonora van Top Judo Kenamju werd helaas verloren. Met de kans om toch 3e te worden moest zij opnieuw tegen Geke van de Berg in de finale herkansing en die werd nu verloren met houdgreep. Een prima vijfde plaats voor de jonge Michelle Benjamins en heel belangrijk dat zij zich plaatst voor deelname aan het NK.
Janien Lubben was in dezelfde klasse niet goed in vorm. Ondanks haar vele aanvallen kon zij dit niet omzetten in een score.
Zij verloor twee wedstrijden op beslissing tegen Isabella van Gielzen en Karin Heynekamp uit Amersfoort. Bij de heren zit het de Vos deelnemers dit jaar niet mee. Rick Nieters was al uitgeschakeld door een zware blessure en nu moest ook de jonge talentvolle Mark Breider afhaken met een blessure aan de schouder.

Zijn broer Niels Breider deed het in de klasse tot 100 kg. bijzonder goed. Met de eerste ronde vrij kwam hij tegen Marc Dijkhuizen tot een fraai ippon. Ook Thomas van Gestel uit Tilburg kreeg een ippon tegen. Beren Roorda was te sterk voor Breider en de Nationaal kampioen in deze klasse won met ippon. Niels Breider won daarna de finale van de herkansing met ippon van Mark Room uit Schiedam. Door dit resultaat mag de Emmenaar, die dus 3e werd. ook deelnemen aan het NK welke over 2 weken plaats vindt in het Topsportcentrum van Rotterdam.

De jeugd was op dezelfde dag actief in Hardenberg tijdens het toernooi van Anbergen. Laura Hidding werd hier 2e. Bente Wittendorp,Irnez Devedzic en Yannick Leenders kwamen met een 3e plaats op het podium.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda