Open Drents Judokampioenschap groot succesGROOT SUCCES 17 okt 2009

EMMEN - Met 600 deelnemers uit binnen en buitenland waaronder nationale kampioenen was het 4e ODJK een groot succes. Ongeveer 700 toeschouwers genoten de gehele dag in sporthal Angelslo van topjudo. Judovereniging Vos scoorde ook goed op hun eigen toernooi. Vera Oosterhuis won haar wedstrijden overtuigend en won de finale met een schitterend ippon. Niels Breider won de finale tegen een sterke Zweed ook met ippon.
Nadieh Grooten maakte een foutje door te statisch te judoën.Zij gaf haar tegenstandster de gelegenheid om ippon te maken. Uiteindelijk kwam zij op het podium met een verdienstelijke 3e plaats.Denise van Wieren wist eveneens knap een 3e plaats te behalen in de voor haar een nieuwe gewichtsklasse.Mark Maatje wist bij de jeugd tot een 3e plaats te komen. Rick Nieters,de noordelijk kampioen,werd geplaagd door een aantal kleine blessures. Hij won nog wel knap tegen de nummer 2 van Zweden, maar de partij tegen Jan Mark Janmaat werd nipt verloren.