Thai-Boxing Gala Garuda Gym super

EMMEN - Het is Noorder dierenpark of Eden hotel?. De keuze is snel gemaakt en wij kiezen voor de tweede optie. Na onze heilige koe toevertrouwd te hebben aan het uitgestrekte asfaltweiland naast het Eden hotel, begeven wij ons richting de ingang. Wat ons meteen opvalt is de professionele organisatie en de geweldige locatie die men heeft weten te realiseren voor dit gala. Als we, na een heerlijke bak koffie, de arena betreden blijkt dat de organisatie haar zaken erg goed voorbereid heeft. Een mooie en goed verlichte ring, tot genoegen van fotograaf Marnix, een 220v aansluiting voor mijn laptop en 17 mooie partijen in het vooruitzicht, wat wil een mens nog meer op een zaterdagavond.

Het is inmiddels kwart voor zeven en de zaal stroomt al lekker vol. Samen met Stephen Cooke, trainer van Scorpiogym uit Almelo, zijn we vast een aantal partijen aan het voorbespreken. De matchmaking ziet er veel belovend uit, promotor Mark Holbers van Garuda Gym heeft samen met zijn team een erg mooie line-up samengesteld. Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar de partij tussen Paowarit en Tommy Biric, die volgens volledige muay thai regels gevochten zal gaan worden. 

Om strak vijf over zeven komen de jongens van DAB op met een rap-act waarin ze het publiek vragen of ze klaar zijn voor een feestje. DAB, Digitale Audio Booster of De Aller Beste zoals ze zelf aangeven, warmen het publiek vast op als voorbereiding op de rest van de avond.

De ringspeaker, die deze avond de partijen aan elkaar mag praten, is Dennis de Preter. Hij heet het publiek welkom en begint met het voorstellen van achtereenvolgens de Thaise, Ierse, Duitse en natuurlijk Nederlandse vechters. Andy Gray en Atella Erdos mogen als eerste elkaar de hand schudden gevolgd door respectievelijk Sascha Valentic en Michael Sjiem-Fat, Rafael Rafaelian en Nasser Mukhtar, Kieran O Brien en Houssian Chahma, Mark Wildeboer en Dennis Bork en tot slot Paowarit en Tommy Biric.

Vervolgens klinken kort de volksliederen van de deelnemende landen.

Na deze vechters intro kondigt Dennis de Preter, de mentalist Michel Keck aan die 20 minuten voor aanvang van het toernooi van vier willekeurige partijen de winnaars voorspeld heeft. De uitslagen zitten in een houten kist. Promotor Mark Holbers doet de kist op slot. De kist zal onder voortdurende bewaking van het publiek boven de ring bewaard blijven tot na de pauze om dan zijn inhoud prijs te geven en te vergelijken met de daadwerkelijke uitslagen zoals de juryleden deze bepaald hebben.

RODE HOEK BLAUWE HOEK
--------------------------------------------------------------------------------------------------
01. Mimoun                       3 x 2 min.(C)           Emin Yilmaz
MT Zwolle                        74 kg                              Azer Gym – Zwolle

 

De eerste partij is een C-klasse partij. Beide vechters zijn helemaal opgeladen om hun beste kant te laten zien. Mimoen opent met een lowkick. Emin blijft rustig en houdt zijn dekking dicht. Mimoen komt feller over, maar heeft zijn dekking erg laag. Emin doet erg weinig maar misschien hoort het bij zijn plan. Mimoen vecht achteruit en weet met voorwaartse trappen en lowkicks zijn punten te pakken. Deze eerste ronde gaat op naam van Mimoen. Ronde twee begint en Mimoen valt meteen weer aan. Emin probeert wel met lowkicks door te komen maar door het lengte verschil en het goede kijken van Mimoen komt hij slecht door. Als Mimoen een harde lowkick plaatst neem Emin over en krijgt Mimoen het even moeilijk. Niet veel later wordt Mimoen weer vast gezet. Emin slaat door als Mimoen naar de grond gaat en scheids Marco Broersen komt tussenbeide. Mimoen komt moeilijk in zijn gevecht en wordt door Emin in de touwen gezet. Deze ronde geef ik aan Emin. Ronde drie is bepalend. Na een stevige begroeting wordt door Emin de toon gezet. Beide vechters hebben duidelijk de intentie om er vol in te gaan. De scheids heeft zijn handen vol aan deze partij. Mimoen wordt in zijn eigen hoek vastgezet en kan er maar moeilijk uitdraaien. Emin raakt hem hard op zijn lichaam. Mimoen heeft totaal geen dekking en lijkt erg vermoeid. Hij grijpt naar het lichaam van Emin en lijkt uitgeput. Emin houdt zijn dekking mooi dicht en plaatst zijn stoten en trappen goed. Mimoen krijgt acht tellen maar lijkt het hier niet mee eens. Mimoen loopt naar zijn eigen hoek en spuugt het bitje uit. De bel gaat en de eerste partij van deze avond zit erop.

UITSLAG:

Winnaar Emin Yilmaz – Technisch KO na 1m59s in de derde ronde


--------------------------------------------------------------------------------------------------
02. Andy Gray                   5 x 2 min.(B)                     Atilla Erdos
Cork Thai - Ierland             63 kg                                        Kurosaki Gym – Sliedrecht

 

 

 

 

Marco Broersen zal ook in deze partij referee zijn. De bel voor de eerste ronde gaat, beide vechters tasten rustig af. Atilla heeft een klein lengte voordeel.  Hij gebruikt veel de voorwaartse trap en Andy lijkt een voorkeur te hebben voor lowkicks. Andy vecht vanuit het midden van de ring en Atilla draait meer om hem heen. Atilla glijdt weg, niets aan de hand. Een rustige eerste ronde waar geen van de vechters uitblonk. Het vuurwerk zal vermoedelijk later deze partij komen. Ronde twee komt Atilla wat feller in, hij combineert snel en kijkt goed. Andy countert en laat zich niet vast zetten. Andy vecht weer vanuit het midden gebruikt linker jabs en ronde trappen. Andy gaat naar de grond op een counteractie van Andy maar het lijkt een glijder. Andy laat een paar sterke hoeken zien gevolgd door snoeiharde lowkicks. Ronde drie. Andy opent met een hoge trap waarop Atilla met een knie komt. Beide vechters zoeken openingen en vinden die, over en weer worden met knietjes punten gescoord. Atilla raakt Andy hard met een knie en Andy lijkt het moeilijk te hebben. Atilla blijft druk zetten en dwingt hem in de hoek. Andy probeert zich met hoeken en opstoten te revancheren. Ronde vier, Andy kiest weer het midden van de ring. De conditie van beide vechters wordt op de proef gesteld. Atilla maakt meer meters door de ring maar Andy verzuimt de ring af te snijden waardoor ook hij de nodige rondjes maakt. Als Andy een ronde trap plaatst grijpt Atilla het been en veegt Andy onderuit. Wederom een zeer mooi technische ronde waarin de vechters gelijk op gaan. Ronde vijf start en het tempo wordt opgevoerd. Andy opent met snelle trapcombinaties en weet goed te counteren. Andy lijkt moeilijk in zijn ronde te komen en heeft door een lever stoot moeite. Andy blijft druk zetten. De stoten van Atilla zijn ongecontroleerder en hij krijgt veel tegengas van Andy. Einde van deze partij… onbeslist is niet uitgesloten maar ik durf er mijn geld niet op te zetten.

 

 

Andy Gray W.O.P.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------
03. Kim Hobers                           2 x 1 min.(J)                     Anne Kamminga
Garuda Gym - Emmen                   dames 39 kg                     RailAxion

 

 

 

 

Twee jonge vechtertjes die nog niet boven de touwen uitkomen. Anne en Kim delen rake klappen uit. Voor hun jeugdige leeftijd laten ze toch een flitsende eerste ronde zien. De bel gaat en in de volgende en tevens laatste ronde zullen de meisjes moeten bepalen wie er met de overwinning naar huis gaat. Anne zet kim vast in de rode hoek maar Anne komt eruit en vecht voor wat ze waard is. Met haar voorwaartse trappen houdt ze Anne op afstand. Wederom een mooie ronde. Kim en Anne, duidelijk beloftes voor de toekomst. Twee vechtertjes die aan elkaar gewaagd zijn, ik verwacht dan ook een….

 

 

 

 

UITSLAG Onbeslist

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

04. Nawjid Jahanyar           3 x 2 min.(C)           Kadir Yener
Choy Bo - Groningen                    66 kg                              Azer Gym – Zwolle

 

 

 

 

Tijdens de opkomst blijkt dat Kadir redelijk wat fans mee heeft genomen uit Zwolle. Nawjid heeft duidelijk minder fans mee weten te krijgen uit Groningen. Het gaat echter niet om het aantal fans dat je meeneemt maar om je prestaties in de ring. Marlon Jacobs zal als referee fungeren tijdens de komende partij. Ronde één start en de fans van Kadir laten zich horen. Kadir opent met een harde rechter hoek, Nawjid houdt zijn dekking dicht en plaatst een aantal goede lowkicks. Kadir stoot veel op het gezicht en Nawjid countert met lowkicks. Nawjid luistert erg goed naar de tips uit zijn hoek en plaatst een paar mooie hoeken. Een spectaculaire eerste ronde van een partij welke nog alle kanten op kan. Ronde twee opent Kadir weer met een stotencombinatie. Nawjid plaatst voorwaartse trappen om ruimte te creëren. Nawjid en Kadir wisselen af en proberen veel met hoeken elkaar te raken. Er wordt weinig getrapt maar wanneer Nawjid zijn lowkicks plaats komen ze aan. Kadir laat zijn dekking zakken en lijkt vermoeid. Ronde drie Nawjid begint met het zetten van druk. Kadir countert met stoten. Beide vechters landen een keer op het canvas, niets aan de hand. Het is een keiharde ronde waar beide vechters veel geven en nemen. Kadir weet deze ronde veel met zijn lowkicks te scoren en Nawjid lijkt het moeilijk te hebben, zijn bewegingen worden langzamer maar de bel brengt de verlossing. Een harde partij.

 

 

 

 

Kadir Yener - W.O.P.
------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

05. Sascha Valentic                     3 x 2 min.(C) Michael Sjiem-Fat
Good Life - Duitsland                   85 kg                     MTC Clyde van Dams - Utrecht

 

 

De volgende interland gaat tussen Sascha uit Duitsland en Michael die Nederland vertegenwoordigen zal. Michael vecht naar voren en dwingt Sascha in een defensieve positie. Wanneer Michael een hoge trap plaats glijdt hij onderuit. Halverwege de ronde neemt Sascha over en zet druk. Sascha kijkt goed en lijkt zijn partij netjes op te bouwen, hij oogt passiever maar weet zijn punten te scoren.

 

 

Ronde twee, Michel combineert snel en plaatst veel hoeken. Wederom maakt hij een glijder na een hoge trap. Sascha begint ook deze ronde rustig en het meeste initiatief vinden we dan ook bij Michael. Sascha zet Michael vast in de blauwe hoek en weet een aantal puntjes te scoren met zijn stoten. Ronde drie Michael neemt weer initiatief Sascha weet echter een mooie counter te plaatsen en een paar goede stoten. Deze ronde gaat Sascha meer in de aanval en zet veel druk. Michael maakt een aantal fouten en lijkt conditioneel in de problemen te komen. Sascha oogt nog een stuk fitter. Toch weet Michael zijn acties te maken en scoort toch punten. De dekking van Michael zit erg laag en Sascha die goed kijkt maakt hier gebruik van. Een duidelijke en terecht winnaar.

 

 

 

 

Sascha Valentic WOP

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Pauze met DAB en optreden
--------------------------------------------------------------------------------------

06. Arwin David                 3 x 1,5 min.(N)                  Abdes Kariouth
Garuda Gym - Emmen         66 kg                              S.S. Spangen – Rotterdam

 

 

 

 

Abdes, die met zijn rood-wit-blauwe short niet zou misstaan in het landen toernooi, heeft een overduidelijk lengte voordeel t.o.v. de thuisvechtende Arwin. Als de bel klinkt voor de eerste ronde begint Abdin met een serie ongecontroleerde stoten maar Arwin countert beheerst en weet Abdin op zijn plaats te zetten. Abdin leidt goed in met links maar vergeet het af te maken. Arwin kijkt goed en vecht in. Abdes plaatst een aantal knieën die door zijn lengtevoordeel gevaarlijk dicht bij het gezicht van Arwin komen.
Ronde twee begint Abdes met een spectaculaire hoge gesprongen trap die echter zijn uitwerking mist. Armin kijkt goed maar wordt toch door Abdes in de hoek gezet. Deze ronde verloopt wat rommelig en ik hoop dat ronde drie wat meer bekeken zal worden gevochten. Abdes probeert zijn lengtevoordeel uit te buiten door afstand te houden maar Armin vecht goed in, hij probeert Abdes uit te dagen dichterbij te komen met een handgebaar maar Abdes laat zich niet verleiden. Armin plaatst een gesprongen knie en weet Abdes in de hoek te drijven. Bij het luiden van de bel weet ik niet wie er de winst verdient heeft.

 

 

 

 

UITSLAG Onbeslist.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

07. Rafael Rafaelian                     5 x 2 min.(B)           Nasser Mukhtar
K.B. Groningen                            67 kg                              Thaiholics – Duitsland

 

 

 

 

De volgende landenpartij zal wederom plaatsvinden tussen Nederland en Duitsland. Rafael is van plan de score voor Nederland te verbeteren en komt met mooie combinaties. Hij gebruikt goed zijn stoten en voorwaartse trappen. Nasser probeert zijn dekking dicht te houden maar bloedt uit zijn neus. Rafael weet hem hard te raken op zijn hooft en Nasser lijkt even problemen te ondervinden. Als de bel gaat moet de scheids tussenbeide komen om ze te stoppen. Deze ronde gaat naar Rafael. Ronde twee gaat Rafael door met druk te zetten en bestookt Nasser met trappen en stoten. Nasser probeert wat terug te doen maar loopt op een harde stoot van Rafael, hij heeft duidelijk last van zijn gezicht. Nasser geeft zich echter niet gewonnen en probeert wat hij kan maar Rafael blijft komen met zijn stoten en trappen. Aan het einde van deze tweede ronde wist Nasser toch weer redelijk in het gevecht te komen. Ronde drie gaat van start en Rafael pakt de eerste punten. Nasser en Rafael komen in een clinch en bestoken elkaar met knieën op het bovenbeen. Rafael raakt Nasser hard op zijn lichaam Door het hoge tempo beginnen beide vechters last van vermoeidheidsverschijnselen te krijgen. De bel gaat en we maken ons op voor ronde vier. Ook deze ronde neemt Rafael het eerste initiatief. Nasser komt echter steeds meer in zijn partij en weet de aanvallen van Rafael goed te pareren. Een trap in het kruis van Nasser levert hem een korte rust op in de neutrale hoek. De wedstrijd wordt hervat en Rafael plaatst een mooie achterwaartse draaitrap. Wederom krijgt Nasser een trap in het kruis en Rafael krijgt een gele kaart, dit betekent een punt aftrek voor hem. Rafael is nu vastberaden en gaat op hoog tempo verder, de partij neemt in hardheid toe. Rafael weet dat hij de punten nu hard nodig heeft. Ronde vijf is tevens de laatste in deze partij. De vechters begroeten elkaar sportief en de ronde start. Rafael plaatst wederom zijn keiharde hoeken en weet twee keer met een hoge trap te scoren, Nasser heeft het moeilijk. Rafael blijft druk zetten en wil het karwei afmaken. Rafael glijdt uit maar de partij gaat verder. Nasser vecht ondanks alles goed door. Als de bel klinkt juicht Nasser alsof hij gewonnen heeft maar deze partij gaat mijns inziens naar Rafael die ondanks de trappen die in het kruis landden een geweldige partij draaide. De stand in de landencompetitie is nu 2-1 ten nadele van Nederland.

 

 

 

 

Rafael Rafaelian W.O.P.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

08. Ilias Bouanani                        5 x 2 min.(B) Marlon Gron
Choy Bo - Groningen                    63,5 kg                  MTC Clyde van Dams – Utrecht

 

 

 

 

Marlon die eerst een verplichte pedicure behandeling moet ondergaan start de eerste ronde aanvallend. Ilias weet tijdens de clinch goed zijn knieën te gebruiken en werkt Marlon bijna door de touwen uit de ring. Er wordt veel gekeken en afgetast. Marlon gebruikt goed zijn rechterhoek maar Ilias kijkt goed en weet de schade te beperken. Ilias komt aan het einde van de eerste ronde met een goede stotencombinatie waar hij zeker mee scoort. Ronde twee begint Ilias met stoten en knieën. Beide vechters vallen op de grond. Ilias zet Marlon in de de touwen en plaatst mooie knieën. Marlon probeert met directe stoten door te komen. Deze ronde gaat erg gelijk op. Opvallend is wel dat Marlon na interventies van de scheidsrechter te lang naar zijn eigen hoek blijft kijken waardoor hij twee keer over bijna een uitval van zijn tegenstander mist. Ronde drie zet Ilias Marlon vast met stoten en plaatst erg veel knieën. Marlon weet echter ook goed met zijn knieën te scoren. Over en weer wordt er goed gescoord en ook deze ronde bleken de vechters aan elkaar gewaagd. Ronde vier begint met een korte uitleg van de scheids waarna beide vechters op hoog tempo stoten en knieën. Ilias plaatst een mooie voorwaartse trap die Marlon beantwoordt met een identieke trap. Ilias laat deze ronde een paar mooie combinaties zien en heeft deze ronde iets meer getoond dan Marlon. De vijfde en laatste ronde start en Ilias komt met een supersnelle combinatie. Marlon wordt de rode hoek in gedwongen door Ilias maar plaatst een mooie lowkick. Ilias laat mooie goed geplaatste combinaties zien waar Marlon vaker mist. Aan het einde van de ronde weet Ilias er nog een mooie draaitrap uit te persen en deze ronde geef ik ook aan Ilias. Een erg mooie partij die mogelijk op punten naar Ilias gaat.

 

 

 

 

Ilias Bouani W.O.P.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


09. Mohamed Jama                      5 x 2 min.(B)           Nawid Tahouni
Tooy Gym - Emmeloord                70 kg                              Azer Gym – Zwolle

 

 

 

 

Een duidelijk lengte voordeel voor Mohamed. Maar Nawid lijkt daar niet van onder de indruk. Nawid komt goed in maar lijkt zich te blesseren en krijgt acht tellen, deze worden echter niet in mindering gebracht omdat het hersteltellen waren. Mohamed maakt goed gebruik van zijn lengt. Nawid plaatst een mooie draaitrap en raakt Mohamed op zijn lichaam. Ronde twee opent Mohamed met lowkicks. Opvallend zijn de gesprongen knieën van Mohammed en de hoge trappen. Nawid lijkt het moeilijk te hebben en wacht veel af. Mohammed komt weer explosief met zijn gesprongen knieën. Nawid probeert met opstoten punten te scoren maar Mohamed pareert.  Aan het einde van de tweede ronde wordt Mohamed nog kort door Nawid in de hoek gezet met een serie stoten. Ronde drie gaat Mohamed weer snel van start, Nawid plaats een mooie draaitrap. Mohamed krijgt hersteltellen na een trap in het kruis. Nawid krijgt een vermaning van de scheids. De ronde wordt hervat en de vechters gaan goed gelijk op. Ronde vier beginnen beide vechters aftastend. Mohamed probeert Nawid vast te zetten maar Nawid plaatst een mooie linker hoek. De opvallende vechtstijl van Mohamed lijkt wat onbenullig maar blijkt toch zeer effectief. De laatste ronde is wederom Mohamed degene die druk zet en Nawid in de touwen dwingt. Nawid vecht voor wat hij waard is maar Mohamed is de sterkere vechter in deze ronde. De vermoeidheid valt nu bij Nawid meer op terwijl Mohamed onverstoorbaar doorgaat met zijn offensief, hij weet goed te variëren. Aan het einde van de vijfde ronde weet Nawid Mohamed nog met een aantal stoten in de hoek te zetten maar dan wordt zijn aanval onderbroken door de bel. Deze wedstrijd zal op punten zeker naar Mohamed gaan

 

 

 

 

Mohamed Jama W.O.P.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 


10. Paowarit                              5 x 3 min.(A)           Tommy Biric
Sasiprapa Gym - Thailand             60 kg                              Kurosaki Gym – Sliedrecht

 

 

 

 

Naar het volgende gevecht heb ik reikhalzend uitgekeken, het is een gevecht op ‘full muay thai rules’. Het gevecht zal gaan over vijf keer drie minuten met pauzes van twee minuten. Tijdens deze discipline zijn het gebruik van knieën en ellebogen naar het hoofd toegestaan. Tijdens de introductie van de ringspeaker blijkt dat  Paowarit geen beginner is en reeds veel bereikt heeft in Thailand. Ik ben benieuwd of Tommy weerstand kan bieden aan dat Thaise geweld. Voordat de partij begint wordt er volgens traditie door de vechters een ronde gemaakt door de ring waarbij ze zich opmaken voor de partij. Het publiek lijkt onder de indruk van de traditionele Wai Kru die beide thaiboksers opvoeren. Door het uitvoeren van de Wai Kru vraagt de bokser bescherming aan de geesten

 

 

en het is tevens een opwarming voor de vechter. De dans wordt ook uitgevoerd om de tegenstander te imponeren. Het schijnt eerder voorgekomen te zijn dat tegenstanders zo geïmponeerd waren door een opgevoerde Wai Kru dat men zich terug trok zonder te vechten. Laten we hopen dat dit vanavond niet het geval zal zijn.

 

 

Ronde één Tommy stoot links en Paowarit countert. Tommy raakt Paowarit hard op zijn gezicht maar opvallend is de kalmte waarmee Paowarit vecht en kijkt. Tommy weet wederom te scoren met een linker directe. Paowarit haalt met een lowkick Tommy naar het canvas. Een erg mooie partij om te zien waarbij de explosieve acties van Paowarit opvallen. Tommy wordt wederom naar het canvas geschopt. Tommy maakt vervolgens in de blauwe hoek nog een glijder. Paowarit weet met een keihard linker hoek de partij bijna vroegtijdig te beëindigen. Een erg mooie ronde van beide vechters maar de Thaise Paowarit is duidelijk de meest geroutineerde vechter.

 

 

Ronde twee raakt Tommy Paowarit weer hard op het gezicht, Paowarit komt echter meteen met een supersnelle strakke combinatie en zet Tommy in de hoek. Tommy wordt met een clinch in de hoek gezet maar de scheids komt tussenbeide. Paowarit plaatst zijn trappen erg hard en zuiver. Tommy wordt telkens weer achteruit gedwongen. Keer op keer komt Paowarit met prachtige stoten en harde lowkicks, hij weet ook de elleboog goed te gebruiken. Wederom een superronden, een genot om naar te kijken. Deze ronde gaat naar Paowarit.  Ronde drie, Tomy raakt mooi met rechts. Paowarit snijdt de ring af en plaatst goede elleboogstoten. Tommy verweerd zich echter netjes en scoort ook zeker zijn punten. Paowarit zet echter telkens weer zijn tegenstander in de hoek en opent diens dekking met zijn ellebogen. Tommy krijgt acht tellen na een actie van Paowarit. Een keiharde lowkick werkt Tommy opnieuw naar de grond en wederom krijgt hij acht tellen. Het is te zien dat deze lowkick aanzienlijke schade aan de linker bovenbeenspieren van Tommy hebben toegebracht. Gerenommeerd als Paowarit is pakt nogmaals het voorste been van Tommy en beëindigd met deze techniek de partij in zijn voordeel.

 

 

 

 

Winnaar Paowarit - Technisch KO

Na de pauze wordt Johannes Bosma naar voren gevraagd. Zijn tegenstander heeft af moeten zeggen maar Johannes wordt toch even in het zonnetje gezet en bedankt voor zijn voorbereiding. Vervolgens gaan we kijken of Michel Keck zijn voorspellingen goed had. Partij nummer twee had Michel goed voorspeld, Andy Gray op punten. Partij nummer drie onbeslist had hij goed, partij nummer zeven staat dat Rafael op punten won en ook dat klopt. Partij nummer 8 voorspelde hij dat Ilias op punten won… een score van 100% voor de mentalist oftewel een duidelijke overwinning op KO.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


11. Mark Wildeboer                      3 x 2 min.(C)           Dennis Bork
Lomulder MT - Hoogeveen            70 kg                              Thaiholics – Duitsland

 

 

 

 

De eerste partij na de pauze is een C partij. Dennis vecht sterk voorwaarts. Mark houdt overzicht maar gaat naar achteren. Mark laat zien over snelle trappen te beschikken maar Dennis plaatst harde lowkicks terug. Mark kijkt goed en combineert lekker. Een ronde waarin beide vechters goed van start zijn gegaan. Ronde twee gaat gelijk op, Mark weet Dennis vast in de touwen te zetten. Dennis beweegt goed. Mark weet Dennis prima te raken en Dennis gaat even naar het canvas. Ook hier hebben we weer te maken met een goede matchmaking waarin beide vechters enorm aan elkaar gewaagd zijn. De laatste ronde zullen beide jonge gladiatoren moeten laten zien wie er werkelijk de betere is. Mark opent met snelle stootcombinaties en weet wederom Dennis goed te raken. Dennis antwoord slechts met een enkele lowkick en Mark blijft druk zetten met stoten en trappen. De stoten die Dennis plaatst komen niet goed door terwijl Mark zijn stoten wel plaatst waar ze geplaatst moeten worden. De bel eindigt de partij en het lijkt erop dat Mark punten heeft weten binnen te halen voor Nederland. Mark draagt de wedstrijd op aan een vriend die met kanker thuis zit.

 

 

 

 

Uitslag Mark Wildeboer W.O.P.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


12. Derk Wolters                         3 x 1,5 min.(N)                  Younus Mar
Garuda Gym - Emmen                   100 kg                             Azer Gym – Zwolle

 

 

 

 

Een nieuwelingenpartij tussen twee zwaargewichten. Bij de opkomst blijkt dat Derk de grootste schare fans bij zich heeft. Derk die met zijn 101kg ruim 8kg minder weegt dan Younus lijkt vastbesloten om zijn publiek niet teleur te stellen. Ronde 1 start met een harde lowkick van Younus. Derk komt met zijn stoten maar ook Younus laat zich niet kennen. Younus raakt Derk hard met een serie lowkicks. Beide heren krijgen harde trappen op de benen. Scheids geeft een waarschuwing voor het trappen naar het kruis door Younus. Younus en Derk gaan verder met een slagenwisseling waar Derk hard neer wordt geslagen. Derk is zwaar aangeslagen en krijgt 8 tellen. Hij mag de partij hervatten maar lijkt het zwaar te hebben, de bel maakt een einde aan ronde één. Ronde twee gaat van start maar Derk lijkt nog aangeslagen. Younus start met een harde voorwaartse trap. Derk geeft wat hij heeft maar glijdt wederom naar de grond en krijgt acht tellen. Younus wil het gevecht zo snel mogelijk beëindigen en blijft Derk bestoken met stoten.  De bel gaat en deze lijkt wederom de redding voor Derk. De scheidsrechters vragen ringarts Soeresh Bhatoe om te peilen of Derk überhaupt verder kan. Deze geeft toestemming om verder te gaan en we gaan dus door met ronde drie. Derk zet meteen de aanval in met stoten maar loopt tegen een paar rake klappen van Younus. De handdoek wordt vanuit de rode hoek gegooid op het moment dat de scheidsrechter de partij afbreekt. Beide vechters hebben laten zien over een vechtersmentaliteit te beschikken, helaas ontbrak het tijdens deze nieuwelingen partij nagenoeg volledig aan enige vorm van muay thai techniek.

 

 

 

 

Winnaar Younus Mar-  KO (na 15 seconden in ronde 3)

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


13. Najib Biaz                             5 x 2 min.(B)           Danny Hoving
Lomulder MT Hoogeveen               73 kg                              Tooy Gym – Emmeloord

 

 

 

 

Ronde één beginnen beide vechters aftastend. Najib versnelt echter en beide vechters komen in een clinch. Danny glijdt uit door water dat in de blauwe hoek ligt. Een handdoek doet hier wonderen en de partij wordt voortgezet. Na zijn eerste actie lijkt bij Najib de kaars al opgebrand, dat beloofd nog wat voor de rest van de partij. Danny zet Najib in de touwen. Najib wordt door Danny naar de grond gegooid. Ronde twee probeert Danny met knieën te scoren maar Najib gaat mee in dit gevecht. De partij verloopt erg rommelig en als Najib op de grond valt krijgt hij acht tellen. Het gevecht wordt vervolgd en Danny gooit wederom Najib naar de grond. Najib weet Danny te raken maar de partij wordt er niet mooier op. Najib lijkt er niet zoveel zin meer in te hebben en draait geen tempo. Danny blijft jagen, hij lijkt goed gemotiveerd. Ronde drie is het wederom Danny die druk zet maar Najib lijkt ontketend en het komt nu over als een straatgevecht, deze explosieve actie is slechts van korte duur. Het lijkt alsof Najib de accu leeg heeft en het slechts een kwestie van tijd is voor Danny de wedstrijd in zijn voordeel weet te beslechten. De partij eindigt als trainer Jan Lomulder terecht de handdoek vanuit de rode hoek in de ring gooit.

 

 

 

 

Winnaar Danny Hoving – Wint door opgave


--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

D.A.B.  trakteert ons voor de laatste keer op een spraakwaterval aan ritmisch gebrachte teksten oftewel onvervalste Drentse Nederrap
--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

15. Kieran O Brien                       5 x 2 min.(B)           Houssian Chahma
Cork Thai - Ierland                      65 kg S.S.                       
Spangen – Rotterdam

 

 

 

 

De laatste interlandpartij van vanavond gaat tussen Nederland en Ierland.

 

 

Een duidelijk lengtevoordeel voor Kieran die een kop groter is dan zijn tegenstander, Houssian is 34 jaar en dus de oudere van de twee. Houssian komt fel in maar Kieran probeert zijn lengtevoordeel te benutten. Houssian zet hem vast in de rode hoek maar de scheids grijpt in. Kieran gebruikt goed zijn knieën maar krijgt een vermaning dat hij Houssian naar beneden trekt tijdens het knieën. Ronde twee draait Houssian goed om zijn tegenstander heen. Kieran trapt veel maar raakt te weinig. Houssian vecht goed in. Kieran gebruikt nu veel zijn lowkicks en scoort hier een aantal keer goed mee. Ronde drie Houssian komt explosief in en een spectaculair moment wanneer hij Kieran in de rode hoek dwingt en deze besluit in zijn nek te klimmen. Kieran maakt netjes zijn punten hoewel soms zijn techniek te wensen over laat, zo staat hij regelmatig met twee voeten naast elkaar. Kieran weet echter wel Hoessian in de hoek vast te zetten en met knieën te bestoken. Door het lengteverschil is het een bijzondere wedstrijd waarin tot dusver de kleinere Houssian de meest gedreven vechter is. Ronde vier begint Hoessian weer stevig. Kieran probeert zijn plaaggeest door de touwen de ring uit te werken maar ook dat werkt niet. Hoessian blijft komen maar moet af en toe wel de knieën en voorwaartse trappen van Kieran incasseren. Ronde vijf glijdt Houssian naar de grond. Kieran combineert weinig maar raakt wel veel met zijn trappen. Hoessian maakt een completere indruk hij maakt een mooie swing over de dekking van Keiran heen. De bel klinkt en Kieran steekt zijn armen in de lucht… hij krijgt de partij unaniem en zorgt dat Nederland de interland verliest.

 

 

 

 

Uitslag Kieran O Brien W.O.P.

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------
16. Samantha Middeljans              5 x 2 min.(B)           Jaleesa Alfons
Garuda Gym - Emmen                   dames – 63,5 kg                Scorpio Gym – Almelo

 

 

 

 

De op één na laatste partij van de avond zal worden uitgevochten door twee dames. Jaleesa vecht haar eerste B-partij en heeft een klein lengte voordeel. Ronde één kijkt Jaleesa goed en plaatst een paar mooie voorwaartse trappen. Samantha laat zien een goede hoge trap in huis te hebben. Jaleesa vecht bekeken en oogt gefocust, ze weet Samantha uit ballans te trappen. Jaleesa maakt goed gebruik van haar lengtevoordeel en combineert haar stoten mooi. Samantha plaatst een aantal maal een trap waarna ze rond draait. Jaleesa maakt hier goed gebruik van. Deze eerste ronde ging mooi gelijk op. Ronde twee komt Samantha feller in maar Jaleesa blijft haar spel goed spelen, ze houdt overzicht en plaatst haar trappen goed. Samantha komt weinig door maar Jaleesa weet wel haar puntjes te pakken. Deze ronde geef ik aan Jaleesa. Ronde drie versnelt Jaleesa en scoort onmiddellijk een paar puntjes. Samantha draait te vaak rond waardoor ze overzicht verliest waar Jaleesa juist goed blijft kijken en haar tegenstandster geen moment uit het oog verliest. Toch weet Samantha deze ronde een aantal keren door te komen met haar stoten. Ronde vier komt Samantha sterk in maar Jaleesa verdedigd goed met haar voorwaartse trappen. Jaleesa lijkt het even moeilijk te krijgen door de constante druk die Samantha zet. Wederom een mooie ronde die ik aan Samantha geef. De laatste ronde wordt de beslissende dus beide vechters zullen alles op alles moeten zetten. Er wordt door beide dames stevig gevochten, Allebei raken ze goed met hun stoten. In deze fase van de ronde weet Jaleesa meer te scoren. Samantha heeft echter het voordeel van de thuiswedstrijd. Beide dames gaan naar het canvas. Aan het einde weet Jaleesa Samantha met een paar mooie hoeken te raken. Persoonlijk geef ik deze laatste ronde aan Jaleesa. Overal zou de jury echter een draw kunnen beslissen. Een erg mooie partij.

 

 

 

 

Uitslag onbeslist

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

17. Anthony Fictorie                             5 x 3 min.(A)           Cedric Bacuna
Tabonon - Emmen 7                    2 kg                                Vos Gym – Amsterdam

 

 

 

 

De hoofdpartij van de avond is een A-klasse partij. Een origineel opkomstnummer van Anthony “met z’n allen” van Hennie Huisman overlopend in een hardcoremix. Hoe hardcore is Anthonie, die hier een thuiswedstrijd vecht, in de ring. Wat heeft Cedric Bacuna in te brengen kortom, hoe gaat de partij verlopen. Ronde één begint aftastend zoals we mogen verwachten van vechters op een dergelijk niveau. Opvallend is het voetenwerk van Cederic. Cedric scoort mooi met een opstoot en laat zien over goede bokstechnieken te beschikken. Anthony is aangeslagen en krijgt acht tellen. De partij wordt voortgezet. Cedric wil meer en blijft komen, hij bestookt Anthony met lichaamstoten en stoten naar het hoofd. Anthony heeft het duidelijk zwaar. De bel gaat en hij krijgt de gelegenheid om te herstellen. Ronde twee gaat Cedric door met hetgeen hij in ronde één startte. Anthony probeert wat terug te doen maar dit verloopt moeizaam totdat hij Cedrikc goed op zijn hoofd raakt met een stoot. Cedric herstelt snel maar krijgt nogmaals een treffer te verduren. Cedric scoort hard met zijn rechterhoek. Knap hoe Anthony weer terug in het gevecht lijkt te komen. Ronde drie komt Cedric weer met snoeiharde combinaties zoals ze in het boekje staan. Anthony pareert en vecht goed terug. Anthony weet Cedric even vast te zetten in de hoek en probeert knieën naar het hoofd te plaatsen, Cedric wordt geraakt maar hervat en raakt Anthony hard op het hoofd.  Over en weer geven en nemen de vechters, een snoeiharde partij met zeer mooie technieken. Met een harde rechterhoek maakt Anthony wederom contact met het canvas. Hij weet niet binnen de tijd op te staan en de partij gaat naar Cedric.

 

 

 

 

Winnaar Cedric Bacuna KO (2m58 derde ronde)

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Het is inmiddels één uur wanneer wij Drente verruilen voor Twente. In de auto laten we de avond nogmaals kort de revue passeren. Marnix en ondergetekende zijn het met elkaar eens dat promotor Mark Holbers van Garuda Gym eengeweldig evenement heeft weten te realiseren. De matchmaking was van een uitzonderlijk niveau waardoor er weinig ko’s vielen maar de partijen des te mooier waren. De locatie en de sfeer was geweldig en ook de opbouw van het programma zat goed in elkaar. We willen de organisatie bedanken voor hun gastvrijheid en zijn nu al benieuwd naar de matchmaking van volgend jaar. (door Mario Schutte. zie ook www.Fighttalk.nl

 

 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda