Thai-Boxing Gala in Eden Hotel Emmen

EMMEN - Op zaterdag 29 oktober vindt het jaarlijks terugkerend Thai-Boxing Gala weer plaats in het Eden Hotel te Emmen. Het gala is door de jaren gegroeid tot het meest vooraanstaand gala van Noord Nederland. Promotor Marc Hobers van Garuda Gym in Emmen zorgt er jaarlijks voor dat het gala zowel organisatorisch en qua partijen een zeer goede promotie voor de sport is. Zo zijn er dit jaar ook weer vechters uit het buitenland aangetrokken, waaronder uit Engeland, Denemarken en Duitsland.

Van links naar rechts: organisator Marc Hobers, Johannes Bosma, Derk Wolters, Barrie Schrik, Taoufik Benhaddou, Kim Hobers, Peter van der Hemel, Felipe Barrosda Costa, Rob Knegt, Rob Kottrik, Wiechter Drenth en Richard Moesker

Emmer deelnemers
Hobers is vrijwel de enige promotor in Nederland die jaarlijks voor een constante terugkeer zorgt voor dit internationale element in het door hem georganiseerde evenement. Daarnaast is er vrijwel altijd een bijzonder aspect op dit gala. Voor dit jaar staan er in de line-up bij de laatste 5 partijen ruim 1000 kg aan vechters die het in de ring tegen elkaar gaan opnemen. Met andere woorden een finale van 10 vechters met gewichten van rond de 100 kg of meer, de zogenaamde “Super Heavy Weights”. In dit blok staan ook 3 vechters van de organiserende school in de ring.

Dit zijn Derk Wolters (100 kg), Rob Knegt (100 kg) en Taoufik Benhaddou (125 kg). De laatstgenoemde zal het in een A-partij opnemen tegen de uit Engeland (Londen) afkomstige Azerbeidzjaanse vechter Hafiz Bakhshaliyev, een voormalige K-1 gekwalificeerde deelnemer. Een ander A-partij die gepland staat zal plaatsvinden tussen Mesut Derin uit Arnhem tegen Rhassan Muhareb uit Denemarken tot 72 kg. Van beide vechters is bekend dat het zeer spectaculaire vechters zijn.

Een ander hoogtepunt is de terugkeer van Emmenaar Barrie Shrik van Garuda Gym terug in de ring. Hij nam in 2008 afscheid van het wedstrijdvechten i.v.m. te drukke werkzaamheden, maar is er op gebrand om weer flink in de ring van zich te doen gelden. Voor hem is een tegenstander geregeld uit Engeland, Phil Burke uit Leeds. Garuda Gym laat meer vechters op 29 oktober de ring betreden, waaronder Rob Kottrik, die van zijn 9 gewonnen partijen er 7 op KO wist te winnen.

Verder Felipe Barrosda Costa, een zeer dynamische vechter en Kim Hobers, de dochter van de promotor, die vorig jaar nog 2e van Nederland wist te worden bij de jeugd in haar gewichtsklasse. De avond van 29 oktober zal weer gevuld worden met boeiende partijen in het Eden Hotel. De voorverkoop van dit evenement is inmiddels weer gestart. Kaarten kunnen tegen de voorverkoopprijs van € 25, - (€ 30,- aan de kassa) gehaald worden bij Garuda Gym, het Eden Hotel of Café De Brasserie in Emmen. Voor een indruk van het gala kan men kijken op http://www.youtube.com/watch?v=fDRHzgu0nzU

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda