DVC 59 kansloos tegen HODO

HOLLANDSCHEVELD – In de zondag 3e klasse D verloor DVC 59 de uitwedstrijd tegen HODO met 4-1. HODO was vanaf het begin de bovenliggende partij met goed voetbal. Tegenstander DVC ’59 moest het vooral van fysieke strijd en inzet hebben, maar werd niet echt gevaarlijk. HODO kwam op 1-0 door uitblinker Kevin Vos die een aanval van DVC’59 onderschepte en liet twee tegenstanders staan en vanaf ruim 30 meter de bal hard in de kruising knalde buiten bereik van doelman Bert Tubben. 1-0.

In de 44e minuut was Jesse de Haas die een vrij trap langs de muur in het doel plaatste en de ruststand naar 2-0 tilde. Direct na de rust besliste Robin Vos binnen vijf minuten de wedstrijd door twee keer te scoren Dit betekende een 4-0 voorsprong voor de mannen van trainer Jannes de Lange. Ook de 5-0 lag binnen handbereik, maar na een steekpass van Sander Hartman zag Robin Vos oog in oog met keeper Tubben, zijn inzet van de doellijn gehaald door Aron Arends.

In de tegenstoot werd plotseling DVC ’59 gevaarlijk. Frank Tuit kreeg de bal binnen de zestien tegen de hand aan legde scheidsrechter Miggels de bal op de stip. De strafschop werd onberispelijk benut door aanvoerder Gert Mink. Daarna waren de beste kansen voor DVC ’59, maar het vizier stond deze middag niet op scherp bij de mannen uit Nieuw Dordrecht. Eindstand derhalve 4-1.