HZOD actief met opleiden én begeleiden clubscheidsrechters

EMMEN/REGIO - De scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD) start deze maand op diverse plaatsen in de provincie Drenthe met opleidingen.


De HZOD wil In nauwe samenwerking met de clubs nieuwe scheidsrechters opleiden en begeleiden. Voorts komt HZOD met een applicatiecursus voor clubscheidsrechters. Voorzitter Theo Hein is blij met het enthousiasme binnen de clubs. ‘Het blijkt voor de voetbalclubs een hele krachttoer om ieder weekend alle wedstrijden te bezetten. We kennen de praktijk en proberen met raad en daad ter zijde te staan. Naast opleiden is ook het behoud van scheidsrechters essentieel, waarbij begeleiding en coaching sleutelwoorden zijn.

Bovendien moeten clubscheidsrechters zich ook kunnen doorontwikkelen en ook op dit terrein is nog veel te winnen!” Als het om arbitrage gaat wil Hein de clubs met elkaar in contact brengen, met als doel gezamenlijk een plan van aanpak te maken. “We moeten zoveel mogelijk samenwerken en samen delen, want van kennisdelen word je rijker.” Op 20 februari a.s. (19.30 uur) komen clubs uit alle delen van de provincie Drenthe bijeen in het clubhuis “De Meerfluit” in Emmen, om van gedachten te wisselen over het arbitragebeleid.

“De opzet is om in collectief verband opleidingen te verzorgen en ook op het gebied van werving & begeleiding tot een krachtenbundeling te komen.” In het najaar organiseerde HZO Drenthe reeds met veel succes cursussen in de gemeente Emmen, onder meer bij de ARAG-gecertificeerde clubs Drenthina en DZOH. Meer info is te verkrijgen bij voorzitter Theo Hein van HZOD mobiel 06-25170915.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda