SVBC laat overwinning in slotfase wegglippen

BARGER COMPASCUUM – In de zaterdag 4e klasse D won een beter Protos met 3-2 van SVBC. SVBC had het moeilijk tegen de ploeg uit Steenwijksmoer. Robin Soppe wist tot tweemaal toe de bal vanaf de achterlijn terug te leggen maar zowel Dennis Spang als Rik Meijerink wisten niet te scoren.

Vlak voor rust zette Robin Soppe de inkomende Bram Mittendorff vrij voor de SVBC-keeper, maar deze wist de bal met de benen tot corner te werken. Op slag van rust kwam Protos op voorsprong, Bram Mittendorff wist met een strakke pass Michel Overweg aan te spelen en de bal rustig in het SVBC doel wist te plaatsen. 0-1. Direct na aanvang van de 2e helft kreeg SVBC de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, Mark de Vries kreeg de bal na gerommel in de Protos achterhoede voor de voeten en kon de hoek uitkiezen maar plaatste de bal strak langs het doel. Slordigheden in de Protos defensie gaven SVBC wel de kans om in de 75ste minuut via Berrie Hummel de 1-1 te scoren.

SVBC begon daarna meer strijdlust te tonen en nadat Protos de bal slecht wegwerkte wist Berry Hummel in de 85e minuut op te rukken en de in de spits opduikende Sebastiaan Bruins aan te spelen en dat betekende 2-1. Voor Protos het sein om er nog even tegenaan te gaan. Eerst was het Roy Mittendorff die de bal op Robin Soppe gaf en deze de bal in de verste hoek plaatste. 2-2. Protos drukte door en Robin Soppe wist de mee opgekomen Dennis Spang aan te spelen en ditmaal plaatste Dennis de bal onhoudbaar binnen de palen, Eindstand derhalve 2-3.