WKE zakt als een plumpudding in

VALTHE – In de zondag 5e klasse E won WKE moeizaam met 3-2 van Valther Boys. Het eerste half uur werd er redelijk gevoetbald en stond WKE met 3-0 voor. Daarna was WKE volledig de weg kwijt.

Onbegrijpelijk, maar dat is wat voetbal zo interessant maakt. Alles is mogelijk. In de 12e minuut kreeg WKE de eerste kans. Ferdy Poelman kwam op links goed door en gaf voor op Ronald Oosting en diens schot ging rakelings naast. In de 14e minuut was het wel raak. Een lange pass van Wesley Stobbe bereikte Henk Bakker en die scoorde beheerst de 1-0. Vier minuten later werd het 2-0 door Ayhan Bas, die een prachtige voorzet van Ronald Oosting fraai binnen kopte. In de 36ste minuut speelde Ronald Oosting Jozef Brink aan die een paar spelers uit kapte en beheerst de 3-0 scoorde.

Een hoge score leek toen weer in het verschiet, maar WKE stopte met voetballen. En toen Nino Pitta in de 38ste minuut de bal in de voeten speelde van Roy van der Scheer die de 1-3 kon scoren. In de 43ste minuut werd het zelfs 2-3 via Roy van der Scheer die Wim Kok met een boogkopbal passeerde. Ruststand 2-3. In de 47e minuut had Henk Bakker aan alle onzekerheid een eind kunnen maken toen hij voor doelman Gideon van Lottum op dook maar deze niet wist te passeren. En toen begon de grote ergernis. WKE was alles kwijt en wat fout kan gaan ging fout.

Gelukkig was Valther Boys niet bij machte hiervan de profiteren, met dank aan doelman Wim Kok. Zo bleef het billen knijpen tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mac Bean, die 10 minuten door liet spelen.