SC Angelslo wint derby tegen NWVV

NIEUW WEERDINGE - Zaterdag was het tijd voor de derby tegen NWVV, dus reisde SC Angelslo af naar Nieuw- Weerdinge; gezien de ranglijst was het voor beide ploegen een zes puntenwedstrijd. Op een zwaar te bespelen veld, waar het balletje rondspelen echt onmogelijk was, had NWVV vanaf het fluitsignaal het betere van het spel.

Angelslo speelde slordig en had moeite met het hobbelige veld. Al in de achtste minuut keken de Emmenaren tegen een 1-0 achterstand aan, nadat Roy Super kon profiteren van geklungel in de Angelslo verdediging. Het spel bleef op en neer golven en NWVV kreeg nog een aantal goede mogelijkheden de voorsprong te vergroten; de Nieuw-Weerdingers waren echter slordig voor de goal en vonden in Angelslo doelman Winter een prima sluitpost. Na 20 minuten kreeg Angelslo iets meer grip op de wedstrijd, maar toch duurde het tot in de 41e minuut voor het 1-1 was: Abe de Jong kon binnentikken en met deze gelijke stand werd er gerust.

Na de thee was Angelslo veel sterker en speelde verzorgder. Dit resulteerde in de 48e minuut in 1-2 door opnieuw Abe de Jong. Angelslo probeerde verder uit te lopen, maar was niet scherp voor de goal en pas in de 60e minuut was de 1-3 een feit: Vitor Soares werd in de combinatie aangespeeld en schoot de bal hoog in de touwen.

De laatste fase in de wedstrijd was weer voor NWVV, dat alles op alles zette nog een punt uit de wedstrijd te slepen. In de 78e minuut kon de thuisploeg de aansluitingstreffer zien binnenvallen, toen Jasper Jansen 2-3 scoorde. De resterende tijd was het overleven voor Angelslo, maar zij kon na 90 minuten toch de overwinning mee naar huis nemen en drie punten bijschrijven. SC Angelslo kan volgende week opnieuw aan de bak, want dan staat de volgende derby op het programma en wel tegen buurman SVBO. Aanvang: 14.30 uur op Sportpark Meerdijk Noord.