SC Angelslo in titanenstrijd op winst bij NKVV

NIEUWE KRIM/DALERPEEL – In de zaterdag 4e klasse D speelde Angelslo afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen hekkensluiter NKVV in Nieuwe Krim/Dalerpeel en won met 2-1.

Het was wederom een lastige wedstrijd omdat NKVV vorige week de eerste drie punten pakte en Angelslo in eigen huis verloor. Vanaf minuut één was het duidelijk hoe NKVV Angelslo ging bestrijden. Zij zaten er bovenop om de gasten uit Emmen niet in hun ritme te laten komen. Toch had de wedstrijd al in de eerste vijf minuten op slot gekund, toen Lhoucine El Asri’s poging op de paal belandde en Danny Oosterdijk voor open doel naast schoot. NKVV kreeg ook enkele kansen, maar dit waren voornamelijk schoten op de goal die precisie misten.

Beide ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in. In de tweede helft hadden de Emmenaren moeite met het steeds hardere spel van NKVV. Na opnieuw een overtreding en een vrije bal voor Angelslo was het Abe de Jong die in de 57e minuut de 0-1 kon binnen koppen. NKVV deed er daarna nog een schepje bovenop en de beloning kwam een kwartier voor tijd toen Ronny Vos de 1-1 op het bord zette.

Beide ploegen waren niet tevreden met één punt, waardoor het laatste kwartier dan ook een ware veldslag werd, waarbij Angelslo als winnaar uit deze titanenstrijd kwam. Uit een dood spelmoment in de 88e minuut kopte Stephan ter Beek snoeihard binnen en haalde, gezien het spel, de verdiende drie punten binnen. Volgende week speelt SC Angelslo thuis om 14.30 uur tegen SCN.