Erica'86 maakte het Mussel zer lastig

Na een week rust, stond zaterdag de uitwedstrijd bij Mussel op het programma. Mussel is op dit moment koploper in de tweede periode en ook op de ranglijst vol in de race voor een plek in de nacompetitie. Kortom een zware middag voor de equipe uit Erica.

Er waren deze middag twee factoren die de wedstrijd zwaar beïnvloeden. Allereerst de wind die in de lengterichting over het veld blies en hiermee vooral lange ballen veranderde in onvoorspelbare projectielen. En ten tweede de portie gezonde strijdlust die de mannen uit Erica op het veld legden. Natuurlijk was Mussel (met in de eerste helft de wind in de rug) voetballend de betere ploeg, maar op inzet wist 86 dit verschil te compenseren.

Na de eerste 25 minuten zonder noemenswaardige kansen, was daar de eerste tegenslag voor Erica. Dennis Aardema ging in een onschuldig duel kermend van de pijn naar de grond en moest zich laten vervangen door Dennis Bults. De organisatie van 86 was hierna even weg en de eerste kansen voor Mussel ontstonden, maar de keeper van 86 kende een uitstekende middag en hield zijn doel schoon.

Tot 10 minuten voor rust. Simpel balverlies op het middenveld leidde een counter van Mussel in die werd afgerond door Wim Wubs. Vlak hierna kreeg 86 een uitgelezen kans om de stand weer gelijk te trekken. De geheel vrijstaande Bults schoot de bal oog in oog met keeper onder de keeper door. Echter werd de bal nog net geraakt waardoor de verdediger de bal op de doellijn kon redden.

In de rust de tweede noodgedwongen wissel. Bobby Veldman had zich verstapt en kon niet verder, Vincent de Olde kwam in zijn plaats.

Met de wind in de rug speelde 86 een goede tweede helft. Vooral in het eerste kwartier na rust was 86 de bovenliggende partij en hing de gelijkmaker in de lucht. Mussel moest met kunst en vliegwerk de gelijkmaker voorkomen. Dit lukte echter. Na deze periode was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Een kwartier voor het einde onderschepte Wesley Wessels de bal en kon hij alleen af op de keeper. Hij werd echter hard van achteren neer gehaald.

Waar gedacht werd aan een rode kaart, toonde de scheidsrechter slechts een gele en kwam Mussel zeer goed weg. De toegekende vrije trap vormde geen gevaar. Even later moest ook Wessels zich laten vervangen doordat hij te veel last had van de overtreding die op hem was gemaakt. Beide ploegen kregen nog kansen, maar de 1-0 bleef tot het einde op het scorebord staan. Erica had zeker op basis van de tweede helft een punt verdiend.

Deze wedstrijd geeft de burger op Erica moed en dat zal ook nodig zijn, want in de laatste 3 wedstrijden zullen de andere teams uit de top 4 bestreden worden. Deze wedstrijd is een goede basis voor de afsluitende serie, al is het afwachten hoe de geblesseerde spelers herstellen.