DZOH blijft gaan voor een nacompetite

EMMEN – In de zaterdag 2e Klasse J blijft DZOH gaan voor ene prijs. De mannen van trainer Martin Drent won de voorlaatste wedstrijd van het seizoen na een 1-0 ruststand met 4-2 van Zuidhorn.

DZOH probeerde vanaf het begin de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar moest tot de 37e minuut wachten toen Roy Stroeve, die zijn laatste thuiswedstrijd speelde voor DZOH, zijn ploeg op een 1-0 voorsprong wist te zetten. 1-0. Met die stand ging men aan de thee en daarna de tweede helft in. Max Heijnen zorgde binnen vijf minuten voor de 2-0. Daarna was het toch de Pelikaan S die de aansluiting maakte door een treffer van Wouter de Boer.

In de 68e minuut is het Jeroen Smit die weer voor een marche van twee doelpunten zorgde. 3-1. Ook daarna geeft Pelikaan S het nog niet op en weet in de 70e minuut via Jaap Jacobs andermaal de aansluiting te maken. Het werd nog even spannend, maar toen DZOH in de 74e minuut de 4-2 wist te scoren via Max Heijnen.

Daarna was het verzet gebroken en kon DZOH weer drie punten bijschrijven. Door de winst sprong het ook over Pelikaan S op de ranglijst en staat nu op de derde plaats. De tweede plaats kan nog belangrijk zijn als Groningen kampioen wordt en De Weide niet wint van The Knickerbockers. Dus spannend blijft het.