SVBO sluit seizoen goed af door winst op Hoogeveen

HOOGEVEEN - Thuis tegen SVBO heeft Hoogeveen het seizoen op zijn zachts gezegd matig afgesloten. In een kleurloos duel gaf het voor rust binnen een minuut twee treffers weg, iets dat de ploeg na de rust niet meer wist te corrigeren.


Voor Hoogeveen stond er zondag tegen SVBO eigenlijks niets meer op het spel. De tegenstander uit Barger-Oosterveld moest echter nog winnen om klassenbehoud zeker te stellen. Dat was ook zichtbaar in het pel. Voor de rust was bij vlagen merkbaar dat Hoogeveen voetballend toch echt meer in haar mars heeft. Maar op overtuiging en felheid trok SVBO het duel voor de rust naar zich toe. In de beginfase was het nog wel eerst Hoogeveen dat domineerde. Het was het meest in balbezit en kreeg via Reinders, die Ebeltjes in de hoek zag redden, ook een aardige kans. SVBO zette hier weinig tegenover. De eerste 20 minuten was het eigenlijk geen moment gevaarlijk. Hoogeveen leek het duel vrij eenvoudig te controleren.

Gaandeweg de eerste helft wist SVBO meer in de duels te komen. Hoogeveen leek nu ook te makkelijke te gaan denken en verslapte wat. Hierdoor kon SVBO ook een paar keer profiteren. In de 22e minuut was er een eerste waarschuwing toen SVBO al een keer door leek te komen, maar Huizing op tijd was om de bal weg te tikken. Maar na bijna een half uur spelen gaf Hoogeveen in een minuut tijd twee treffers weg. Eerst was het Silvania die vanaf een meter of achttien net te veel ruimte kreeg voor een schot. Hij plaatste de bal prima en liet Benjamins kansloos. Amper een minuut later leek er weinig aan de hand toen Kobes terugkopte op Benjamins. Maar de bal was te kort en Brands kon profiteren door er tussen komen: 0-2.

Hoogeveen moest er dus een tandje bij doen. In eerste instantie ging dat nogal moeizaam. Silvania leek er zelfs eerst nog door te komen en een kans op 3-0 te krijgen. Benjamins was echter eerder bij de bal. Padding schoot vervolgens namens Hoogeveen gevaarlijk langs de verkeerde kant van de paal. Het slotakkoord was nog voor de gasten, maar het was wederom Benjamins die eerder bij de bal was dan Hidding. Na de rust wist SVBO wat het moest doen: terugzakken, ruimtes klein houden en loeren op de counter. Hoogeveen mocht het spel maken. Hoogeveen had ook verreweg het meeste balbezit, maar het benauwde weer, de achterstand en het gebrek aan echte noodzaak om alles op alles te zetten leken Hoogeveen parten te spelen. Het tempo lag te laag en daardoor ging er ook nogal het één en ander mis in de passing.

Na een prima pass van Padding was Hoogeveen halverwege de tweede helft eindelijk een keer echt gevaarlijk, maar de losgebroken Mohamed schoot gehaast en wild over. Niet veel later leek Mohamed nog eens alleen door te kunnen, maar was het scheidsrechter Eleveld die zag dat er bij SVBO een speler met pijn naar de grond ging en afblies voor een behandeling. Gaandeweg werd steeds meer duidelijk dat SVBO niet meer wilde voetballen met deze stand en Hoogeveen vandaag gewoonweg te weinig scherpte en felheid bezat. Het duel ging als een nachtkaars uit. Het was niet eens vreemd dat het laatste boeiende moment een eigen goal betrof. Een voorzet vanaf rechts door SVBO leek door Kobes hard te worden weggemaaid. Maar hij raakte de bal helemaal verkeerd, waardoor deze curieus in de verre hoek viel. Een gepast einde van een duel dat voor Hoogeveen weinig plezier opleverde. SVBO keek er vanzelfsprekend anders naar: zij konden de punten goed gebruiken.

Bij Hoogeveen was het meeteen ook het laatste competitieoptreden van een serie spelers. Huizing, Prijs, Van der Tuin, Peltjes en De Lange gaan de club verlaten, veelal na vele jaren in het eerste te hebben gespeeld. Bovendien nemen ook trainer Kikkert en Metz afscheid. Alle reden om in elk geval niet te lang stil te blijven staan bij dit duel en terug te kijken om goede momenten. Het was dit seizoen vaak net niet, vooral doordat de ploeg op veel beslissende momenten tegen een zeperd aan liep. Toch, met een behoorlijke hoeveelheid jongere spelers die meters hebben gemaakt of hun debuut hebben gemaakt is het geen verloren seizoen. Hoogeveen lijkt in een overgangsfase te zitten. Volgend jaar zal het doel wel het pakken van een prijs zijn. Dat was zondag echter nog ver weg, want eerst was er nog de muziek in de kantine en de afsluiting van dit seizoen. Na de zomer kijken we weer verder.

Hoogeveen – SVBO: -,28e Silvania 0-1, 29e Brands 0-2, 88e Kobes 0-3

Foto's: Janet van der Weij

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda