CEC handhaaft zich op de valreep

EMMER COMPASCUUM - In de strijd om degradatie te ontlopen was CEC met een 4-2 overwinning in de uitwedstrijd tegen Protos al goed begonnen. Toch had het niet veel gescheeld of het had nog anders kunnen lopen. Alleen kwam Protos daar met een 2-3 eindstand één doelpunt tekort voor.

Zo werd Robin Soppe na 10 minuten prachtig weggestuurd maar de weg was te lang. Het was al de derde kans voor Protos op dat moment. De ploeg geloofde er nog steeds in dat het mogelijk was om er nog een verlenging uit te slepen. Zelfs als Protos na 28 minuten op 0-1 komt is er geen sprake van plotselinge belevingsactiviteit van de ploeg uit Steenwijksmoer.

Waar iedereen verwachte dat Roy Mittendorff de bal hoog zou inbrengen speelde hij de bal subtiel op de lopende van der Veen. Die toucheerde de bal in het doel. Zo’n 5 minuten later is Robin Soppe dichtbij de 0-2, maar zijn boogbal gaat net naast. In de 38e minuut komt het uit het niets en ook nog onverdiend de 1-1. Ja, het was een prachtige goal van Tom Rengers in de kruising. Direct na rust lost Marc Timmer een schot. Keeper Tim Bakker liet, net als in de heenwedstrijd, de bal los maar had geluk dat er voor buitenspel gevlagd en gefloten was. Eén minuut later staat het 1-2.

Nu gaat de bal van Robin Soppe er wel in. Een kwartier voor tijd wordt het 2-2. Op de rand van buitenspel gaat Scherpen op Bakker af. Zonder zelfzuchtig te zijn legt hij de bal breed op de ingevallen Leon Harms. Via onderkant lat gaat de bal binnen. Daar bleef het niet, want een paar minuten later is het Robin Soppe de 2-3 scoort. CEC wist de laatste minuten goed door te komen en handhaaft zich met deze 2-3 eindstand in de 3e klasse.