Gerardus Majella School naar landelijke finale schoolvoetbal in Zeist!

NIEUW SCHOONEBEEK - Het voetbalteam uit groep 6 met van de Gerardus Majella School in Nieuw Schoonebeek platste zich voor de landelijke van schoolvoetbal in Zeist. Na de voorronden in Emmen en Steenwijk was Jubbega de volgende stap naar Zeist waar de landelijke finale zal plaatsvinden.

De tegenstanders waren OBS de Burcht uit Heerenveen, CBS Ds. Hasperschool uit Akkrum en OBS Sprankels uit Meppel. Ondanks het slechte weer konden we weer rekenen op de steun van de meegereisde supporters en familieleden.

De eerste wedstrijd tegen de Burcht werd onder barre omstandigheden, harde wind en veel regen na een 2-2 tussenstand met 4-2 verloren. De tweede wedstrijd tegen de school uit Akkrum ging al veel beter en werd vrij gemakkelijk met 3-0 gewonnen.

In de laatste wedstrijd tegen de Sprinkels was het duidelijk wat de bedoeling was, maar de ploeg kwam wel op een 0-1 achterstand. Voor rust werd het 1-1, maar na rust ging de turbo aan en liep de ploeg uit naar een 4-1 eindstand ondanks blessures bij diverse spelers. Doordat concurrent Burcht met 4-1 verloor gingen de Nieuw Schoonebekers door op doelsaldo. De Gerardus Majella School gaat voor het eerst na 29 jaar weer naar de landelijke finales op woensdag 21 juni in Zeist om daar een nu al onvergetelijke dag te beleven.

De eindstand:
1. Gerardus Majella School 3-6 9 -5 (+4)
2. OBS de Burcht 3-6 8- 7 (+1)
3. Ds. Hasperschool 3-6 6- 5 (+1)
4. OBS Sprinkels 3-0 5- 11 (-6)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda