Aanleg kunstgrasveld SVBO van start

BARGER OOSTERVELD – Nadat een groot vrijwilligers in de afgelopen weken al veel voorbereidend werk hebben gedaan is er maandagmorgen een begin gemaakt met de aanleg van twee kunstgrasvelden op het sportpark van zondag 1e klasser SVBO aan de Parkstraat. Het hoofdveld en een bijveld worden voorzien van kunstgras ter vervanging van het trainingsveld en speelveld.


Afgelopen zaterdag werd door voorzitter Gerard Feringa onder het toeziend oog van enkele sponsoren en vrijwilligers al symbolisch een begin gemaakt met de afgraving door als eerste de middenstip te verwijderen.
Vanmorgen kon nadat een machine eerst de grasmat versnipperde met de afgraving van de van de bouwlaag worden begonnen en worden afgevoerd.

Volgens bestuurslid Berend Keuter zal als alles volgens plan verloopt op 1 oktober de eerste wedstrijd kan worden gespeeld. De gemeente Emmen stelde onlangs 130.000 euro extra beschikbaar aan voetbalvereniging SVBO uit Barger-Oosterveld voor de aanleg van twee kunstgrasvelden.


Voorzitter Gerard Feringa deed met het uitspitten van de middenstip de aftrap voor de aanleg van een prachtig kunstgrasveld.


Met groot materiaal is er maandagmorgen begonnen met de afgraving en afvoer van de bouwlaag.


Daarbij zal geen gebruik worden gemaakt van rubberkorrels, maar van kurk. Dat gebeurt ondanks de RIVM-uitspraak waarbij het gebruik van rubbergranulaat 'verantwoord' werd geacht. Kurk infill is een natuurlijke kunstgrassoort die niet is gemengd met andere materialen, zoals rubber of kokosvezels. Daarnaast warmt kurk bij blootstelling aan zonlicht het veld veel minder op en is ook in vergelijking bijvoorbeeld rubbergranulaat zachter. Tevens ruikt kurk minder sterk dan bij bijvoorbeeld SBR rubber.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda