Sterrenteam Klazienaveen 5 te sterk voor DZOH 6

EMMEN - Zaterdag 2 september stond de 1e officiële wedstrijd voor het sterrenensemble op het programma. De manschappen van trainer Berens mochten aantreden tegen dzoh 6. De jager die vorige week nog interim trainer was werd beloond voor zijn inzet en tot aanvoerder gebombardeerd. Hij probeerde echter de boel te saboteren en reed verkeerd, na veel rondjes over de rotonde wist hij het sportpark opeens wel weer te vinden.

De selectie denkt dat dit doelbewust gebeurde om een warming up te voorkomen. Na dit eerste voorval diende het 2e probleem zich al snel aan. Er werden grote gaten in het veld geconstateerd, Muller de grensrechter van beroep werd omgedoopt tot terreinknecht en vulde de gaten met wat plaggen uit zijn gebied.

De wedstrijd kon eindelijk beginnen. Klazienaveen begon sterk aan de wedstrijd maar had het vizier niet op scherp. Kans op kans werd gemist, en toen de bal er in de 8e minuut in leek te gaan besloot Roelofs de geel groenen te helpen door de bal te blocken. In de 15e minuut was het wel raak, Scholman was flauw van de gemiste kansen en besloot het zelf te proberen. De verdediger die bekend staat om zijn vuurpijlen blijkt ook geplaatst te kunnen schieten, Keeper kansloos. na de 0-1 bediende Geerts Bornkamp op maat die vervolgens over het been van de tegenstander ging, penalty. Bornkamp benutte de pingel zelf.

Klazienaveen ging na de 0-2 door en kreeg weer genoeg kansen. de grootste kans was voor Jalving, de nummer 10 kwam alleen op de keeper af maar kreeg een black out. Toen was het tijd voor de eerste wissels. De Jager en Hoormann verlieten het veld, laatstgenoemde vond het shirt niet lekker zitten en nam liever een plekje op de bank in. Arends en De Vries waren hun vervangers. Een paar minuten na de wissels maakte Roelofs de 0-3. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en haalde verwoestend uit. Klazienaveen was toe aan de rust maar die kwam net te laat, een afzwaaier kwam voor de voeten van een speler van DZOH die de 1-3 binnentikte.

Klazienaveen kwam erg sterk uit de kleedkamer, Geerts maakte vrijwel direct een eind aan de ambities van dzoh door de 1-4 binnen te tikken. Hierna volgde echter een tragisch moment, Arends kreeg last van zijn kleine teen en de invaller moest het veld ruimen. Hierdoor moest Hoormann tegen zijn zin in het shirt toch maar weer aantrekken. En met succes, hij gaf een geweldige steekpass op Bornkamp die de keeper omspeelde en de 1-5 binnen schoot. Klazienaveen ging door en maakte de 1-6 via van der Weide. Daarna speelde het 5e de wedstrijd heel professioneel uit. Eindstand 1-6.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen wke zat 1. Wij hopen jullie daar weer te zien om ons aan te moedigen!