Bargeres pakt eerste punt tegen DVC 59

NIEUW DORDRECHT - eelden een slechte wedstrijd. De puntendeling was geheel terecht. In de beginfase stond Bargeres in het centrum van de verdediging slecht georganiseerd waardoor DVC enkele malen gevaarlijk voor Bargeres keeper Niels Kloppenburg verscheen. Na een foute terugspeelbal van Rob Stiekema kon Jeffrey Mink vrij oplopen naar keeper Niels Kloppenburg maar zijn schot ging naast.

In de 8ste minuut was het wel raak. Een diepe bal op Jeffrey Mink werd door de spits kansloos voor Kloppenburg in de hoek geschoven, 1 – 0. Bargeres kreeg echter ook goede kansen. Wilco Dijkstra kwam vrij voor keeper Bert Tubben maar zijn inzet kwam via de keeper bij Jorrit Visser die de bal terug legde op Reinier Visser en zijn inzet werd miraculeus uit de hoek gewerkt door keeper Tubben en tot corner verwerkt. Een voorzet van Reinier Visser ging vervolgens voor een leeg doel langs van DVC en een voorzet van Jorrit Visser werd door Wilco Dijkstra hard ingeschoten maar ook nu wist keeper Tubben de inzet tot corner te verwerken.

DVC kwam steeds meer met de rug tegen de muur te staan en het leek een kwestie van tijd dat Bargeres langszij zou komen. Uiteindelijk kopte Frank Smalbil fraai de gelijkmaker binnen uit een corner van Jorrit Visser. Op slag van rust had Bargeres de voorsprong kunnen pakken. Een pass van Marciano Hummel zette Wilco Dijkstra vrij voor keeper Tubben maar Dijkstra zijn inzet ging uit een moeilijke hoek net naast.

De tweede helft vervolgde Bargeres zijn sterkere fase. Jorrit Visser speelde zich vrij in de 16 meter na een fraaie dieptepass van Wilco Dijkstra, zijn schot werd vervolgens weer tot corner verwerkt. De wedstrijd werd harder en scheidsrechter B. Mulder begon steeds meer de grip op de wedstrijd te verliezen en had daarnaast al niet zijn beste dag waardoor spelers tot op het randje of over het randje gingen. Uiteindelijk moest Reinier Visser na een harde charge van Roy Moesker het speelveld geblesseerd verlaten en even later eveneens Rob Stiekema met een rugblessure waardoor het spel er niet beter op werd van Bargeres zijde.

Het leverde Moesker geel op. DVC kwam door de vele wisselingen aan Bargeres zijde in de slotfase weer beter in de wedstrijd en uiteindelijk wist de thuisploeg het slotoverwicht niet om te zetten naar een overwinning. Het gelijke spel was gezien de gehele wedstrijd ook een terechte uitslag. Bargeres heeft daarmee eindelijk zijn eerste punt binnen en hopelijk is dit het startsein voor een betere fase.