Ab Jagersma ontvangt ‘gouden scheidsrechtersfluit’

Assen / Noord-Sleen - Ab Jagersma ontving zaterdagmiddag uit handen van de commissaris van de koning Jetta Klijnsma de “Gouden Scheidsrechtersfluit – COVS 2018” voor zijn grote verdiensten voor de voetbalarbitrage. Klijnsma sprak bij de overhandiging lovende woorden over de inzet en betrokkenheid van de 70-jarige inwoner van Noord-Sleen.

De commissaris van de koning in Drenthe reikte de waarderingsprijs uit tijdens het scheidsrechterscongres van district Noord, dat werd gehouden in het scholencomplex van het Dr. Nassau College in Assen. Het congres, met diverse interessante workshops, werd door ongeveer 400 scheidsrechters bezocht.

Jagersma wordt door velen gekwalificeerd als een echte duizendpoot. Hij vervulde in de voorbije decennia talrijke kader- en bestuursfuncties: voorzitter, penningmeester, algemeen bestuurslid, coördinator jeugdspelregelteam, redactielid van het clubblad, webmaster en lid van de onderhoudscommissie. Wat echt aanspreekt in zijn aanpak is de zeer betrokken wijze waarop Jagersma zijn werkzaamheden verricht.

De inwoner van Noord-Sleen, inmiddels ruim 25 jaar actief als KNVB-scheidsrechter, fluit wekelijks nog steeds met veel plezier zijn wedstrijden. Binnen de scheidsrechtersvereniging HZO Drenthe is hij algemeen bestuurslid en draagt hij zorg voor de ledenadministratie. Met Ab Jagersma hebben we dus echt een vrijwilliger in beeld. Hij is één van de markante vrijwilligers die al jarenlang een onmisbare rol binnen de COVS vervuld.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda