Atlas Emmen naar Noord-Nederlands kampioenschap speedsoccer speciaal onderwijs in Groningen

EMMEN - Leerlingen van het speciaal onderwijs uit Emmen verlaten op woensdag 7 februari 2018 hun veilige schoolomgeving voor het grootste en modernste indoor speed soccer centrum van Nederland. Tijdens de Special Heroes Speedsoccer Battle, het officieus Noord-Nederlands kampioenschap speedsoccer, zullen twee teams van de Atlas Emmen spelen tegen jongeren uit Drachten, Groningen, Leeuwarden, Meppel en Hoogeveen.


Dit doen zij op de drie rubbergranulaat-vrije kunstgrasvelden in Indoor Soccer Centre Groningen. Speed Soccer is een nieuwe variant op het bekende zaalvoetbal die snel aan populariteit wint. Anders dan bij zaalvoetbal zijn speedsoccer-velden omringd door een boarding en omgeven door strak gespannen netten, hierdoor blijft de bal altijd in het spel en ligt het voetbaltempo erg hoog.

3e editie Special Heroes Speedsoccer Battle met side events
Na de succesvolle eerdere edities organiseert Special Heroes i.s.m Hanze Hogeschool voor Sportstudies wederom een regionaal schoolvoetbaltoernooi voor leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en praktijk onderwijs in de “blauwe” kunstgraswereld aan de Ulgersmaweg in Groningen. Naast een onderlinge competitie, vindt er een speed-contest en shoot-out competitie plaats voor de 20 deelnemende teams. Het evenement start om 09.45 uur en eindigt rond 13.15 uur.


E-sports competitie FIFA18

Evenals vorig jaar zullen 2 e-Sporters van de deelnemende scholen virtueel strijden om het kampioenschap. Op drie PS4 stations zullen zij in het sportcafé van ISC de “virtuele” battle spelen.

Special Heroes
Special Heroes laat jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Samen grenzen verleggen, ieder op zijn eigen manier! Het programma wordt in nauwe samenwerking met de gemeente Emmen, scholen, lokale sportverenigingen en andere sportaanbieders uitgevoerd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda