Duur verlies voor FC Klazienaveen

KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 2e klasse J liep FC Klazienaveen tegen een nipte nederlaag op tegen Omlandia. De wedstrijd op het kunstgras op het zeer koude sportpark De Planeet kende een matige eerste helft waarin Omlandia de iets beter voetballende ploeg was, maar beide ploegen wisten eigenlijk maar één scoringskans uit te spelen.

Voor het handjevol toeschouwers was er maar weinig te beleven, want er werd volgens velen te angstig gespeeld. In de tweede helft is het Omlandia dat vanaf het begin het meeste balbezit opeiste en in de 52e minuut de eerste kans niet wist te benutten. In het laatste kwartier begon de druk van Omlandia steeds groter te worden. In de 74 minuut werd een mooie aanval afgesloten met een kopbal die rakelings naast ging. Uitstel van executie, wat vijf minuten later was het wel raak toen Haan een goede voorzet simpel kon binnentikken. 0-1.

Vlak daarop werd een vrije bal van Klazienaveen door een speler binnen de zestien met de hand beroerd, maar ondanks de protesten van de FC Klazienaveen spelers wilde de scheidsrechters niets weten van een strafschop. Tot overmaat van ramp werd een speler van Omlandia door Tim Smeman onderuit werd gehaald en kon hij met rood voortijdig naar de kleedkamer.

Thyrann Lambers is hier in duel met Rene Hovenkamp terwijl Mike Wilts(10) en Yoryn Habing(4) en Kees van de Wolde(10) van Omlandia het duel volgen.