FC Klazienaveen laat onnodig punten liggen

NIEUWLEUSEN – In de zaterdag 2e klasse J liet Klazienaveen twee dure punten achter in Nieuwleusen na een 1-1 gelijkspel. Na een kwartier spelen stond er 0-1 op het scorebord oor een doelpunt van Patrick Bloemberg. Een kwartier voor tijd kwam Nieuwleusen op gelijke hoogte door een doelpunt Justin Beentjes werd het 1-1.

De thuisclub probeerde met een verdedigende tactiek en snelle aanvallen in de omschakeling succes te hebben tegen het hoger geplaatste FC Klazienaveen, maar FC Klazienaveen kreeg de betere kansen. Na een kwartier spelen was het raak toen Patrick Bloemberg een vrije bal kansloos voor de Nieuwleusen doelman in de kruising schoot. 0-1. In de 2e helft zocht de thuisclub toch meer en mee de aanval. Vooral Tom Vasse was een voortdurend gevaar voor de Klazienaveens.

In de 69e minuut moest Reinier Meijerink van Nieuwleusen worden vervangen door Justin Beentjes. Hij werd direct de diepte ingestuurd en oog in oog met de keeper maakte hij geen fout. 1-1 en dat werd uiteindelijk ook de eindstand. Nieuwleusen blij met ene punt en FC Klazienaveen vertrok met gemengde gevoelens door twee punten te verliezen. Komende zaterdag wacht voor FC Klazienaveen koploper SV Bedum op sportpark de Planeet. Aanvang 14,30 uur.