Belangrijke winst voor Bargeres

EMMEN – In de zondag 4e klasse D won Bargeres nipt met 1-0 van Witteveense Boys. Een overwinning waardoor Bargeres iets meer lucht kreeg in de strijd om de nacompetitie of degradatie te ontlopen. Onder fantastische omstandigheden, voor het publiek althans, had Bargeres meer balbezit in het eerste half uur.

Echter creëerde de ploeg weinig kansen, maar er werden ook geen kansen weggeven. In de 35 minuut werd de brillenstand doorbroken. Een goedlopende aanval over rechts kwam in de spits bij Leon de Labije terecht. Hij stiftte de bal op gevoel over de verdediging en bereikte de doorgelopen Jorrit Visser, die beheerst afrondde. 1-0. Na deze goal zakte Bargeres weg en kwam de rust op het goede moment. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Een sterker spelend Bargeres, maar het ontbrak aan een goede eindpass waardoor eventuele doelpunten uitbleven.

Na een uur spelen leek hier verandering in te komen. Wilco Dijkstra maakt een goede actie vanaf links, speelde zijn directe tegenstander uit en schoot tergend langzaam langs de keeper, maar ook op de paal. Vervolgens leek het eerste doelpunt van Marciano Hummel een feit te worden van dit seizoen. Een goed afstandsschot van 20 meter richting de rechterbovenhoek, maar ook die ging er helaas niet in. Terugkijkend op de wedstrijd is de 1-0 overwinning terecht is. Op Hemelvaartsdag zal Bargeres er alles aan doen een goed vervolg te geven, als de uitwedstrijd naar Sweel op het programma staat. Aanvang 14.00 uur.