Erica 86 2 verliest eerste duel tegen SVV 04

SCHOONEBEEK - Erica '86 2 waande zich een half uur voor de wedstrijd in Schoonebeek tegen de plaatselijke SVV '04 5 alsof het in de Champions League vertoefde. De standaard van het warmlopen in de reserve 6e klasse is een keer over de breedte van het veld heen en weer lopen, vijf keer over of naast het doel schieten en dan wachten op de scheidsrechter.

De jonge voetballers van SVV dachten hier anders over en deden een strakke warmping up inclusief positiespel en afrondoefening. Dit verschil in aanpak was ook zichtbaar in de eerste helft. Het spel speelde zich grotendeels af op de helft van 86, maar ondanks het overwicht kwam SVV nooit verder dan enkele ongevaarlijke afstanfschoten die eenvoudig door Keeper Sem Luitjens konden worden gestopt. 86 stelde daar welgeteld 1 corner en 1 afstandsschot tegenover. Ruststand 0-0.

In de rust moesten er door blessures, vermoeidheid en het gebrek aan wissels wat omzettingen gedaan worden. Dit pakte meer dan prima uit voor 86 want in het begin van de tweede helft was het elftal uit Erica de betere ploeg. Er werd leuk gevoetbald, hard gestreden maar de beloning bleef uit. Het was tegen de verhouding in SVV dat op voorsprong kwam. Wederom een afstandsschot bleek deze keer wel te machtig voor keeper Luitjens.

Lang kon SVV niet van de voorsprong genieten. Een dieptebal van Randy Struik leek een prooi voor de keeper. De keeper hield echter in doordat ook Dennis Bults voor de bal ging. De bal werd echter door niemand geraakt waardoor het leer tergend langzaam over de doellijn rolde. Met recht een kelderklasse doelpunt. Hierna ging SVV wat meer op zoek naar de winnende treffer. Met resultaat want een voorzet werd een kwartier voor tijd binnen gekopt. Eindstand 2-1.