vv Emmen in slotfase onderuit tegen Heerenveen

EMMEN – In de zondag 1e klasse F verloor vv Emmen in de extra toegevoegde tijd de wedstrijd tegen vv Heerenveen. Na een 0-1 ruststand verloren de mannen van trainer Hendrik Oosting met 3-2 van het lager geplaatste vv Heerenveen. De vv Emmen begon matig aan de wedstrijd en kwam in de 19e minuut op achterstand door een doelpunt van Abdikarim Mohamed. 0-1.

Vorige week speelden wij een slechte wedstrijd, zegt Emmen trainer Hendrik Oosting, maar vond mijn ploeg vandaag heer en meester over de tegenstander. ,,Als je dan toch verliest is dat wel extra zuur. Ik heb de jongens niets te verwijten, want zij hebben zich vol gegeven. Na de 0-1 kwamen wij via onze aanvoerder Patrick Eberhard weer op gelijke hoogte. 1-1. Nog voor rust wisten de Friezen opnieuw voorprong te nemen via Jacco Kuiper.”

Vv Emmen moest daarna weer in de achtervolging en ook die inzet werd tien minuten weer beloond door een doelpunt. Deze keer was het Sander Grote die het vizier goed had staan. Een puntje leek het hoogst haalbare, zegt Hendrik Oosting, maar wij hadden gewoon gezien de kansen met 4-3 of 5-2 deze wedstrijd moeten winnen. En dan krijg je in de extra tijd de genadeklap via een afstandsschot vanaf een meter of dertig in de kruising. 2-3 en dat werd uiteindelijk ook de eindstand.