Schoonebeek proeft weer het zoet van een overwinning

EMMERSCHANS - In de zondag 4e klasse E stond de wedstrijd EHS 85 - Schoonebeek op de rol. Na een 0-0 ruststand wonnen de mannen uit Nieuw Schoonebeek met 2-1. Zonder de geblesseerde Jeffrey Berens en Niek Huser, maar met Leon Steffens in de spits bleek een gouden greep, want hij scoorde de winnende treffer voor Schoonebeek.

Vanaf het begin was duidelijk dat deze twee teams niet hoog staan op de ranglijst. Maurice Beerlink vergat een voorzet binnen te koppen en Leon Steffens mikte twee keer naast het doel. Ook EHS had vlak voor rust een kans, maar oog in oog met doelman Lohuis werd die mogelijkheid verprutst. Ruststand 0-0. In de rust bleef doelman Chiel Jan Lohuis met een liesblessure achter in de kleedkamer en werd Martin Berens zijn vervanger.

In de 50e minuut had hij geen antwoord op een kopbal van Bart Harms uit een corner. 1-0. Schoonebeek stroopte de mouwen op en zag een inzet van Ric Smit van de doellijn gehaald. Niek Huser werd toch nog ingezet hetgeen tot meer aanvallende impulsen leidde. In de 57e minuut schoof hij een voorzet van Justin Katuin de bal binnen. 1-1. Schoonebeek was de bovenliggende partij in de tweede helft.

In de 75e minuut kopte Leon Steffens een corner van Maurice Beerlink binnen. 1-2. EHS ging steeds meer de lange bal hanteren om de gelijkmaker te forceren, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Schoonebeek ging een kwartier lang op tandvlees en karakter naar het eindsignaal, en sleepte zo een verdiende 2-1 overwinning uit het vuur.

Ivo Bos(17), de noeste verdediger van EHS’85 moet hier zijn hele lichaam inzetten om Leon Steffens(7) van de bal af te houden.