Erica’86 kan ruime voorsprong tegen VEV niet vasthouden

ERICA - Het was een echte derby op Erica in de zaterdag 5e klasse F tussen Erica 86 en VEV uit Klazienaveen Noord. Veel strijd, passie en ook veel doelpunten. De thuisclub kwam via Rutger Hoge in de 6e minuut op 1-0 door de bal uit een corner vogelvrij binnen te koppen. 10 minuten stond het 2-0 door Lyon Blik en dat werd ook de ruststand.

VEV trainer Anne Christ was de wanhoop bijna nabij, want in de eerste helft was Erica’86 de bovenliggende partij. Na de thee leek de ploeg van trainer Cor Huls nog meer zout in het eten van VEV te gooien door ook nog de 3-0 te scoren. Veel geklungel in de verdediging van VEV werd in de 53e minuut afgestraft door een rolletje van Sven Huls. 3-0. Daarmee leek de wedstrijd voortijdig gelopen. Erica’86 dacht de buit binnen te hebben, maar kreeg te maken met een alles of niets offensief van VEV.

In de 54e minuut werd het 3-1 door een diagonaal zondagsschot op zaterdag in de bovenhoek door Sander Kampman. Nog niets aan de hand zou je zeggen voor Erica’86. In de 76e minuut werd het plotseling heel anders door een goede actie van Stefan Nijhoff. Zijn voorzet werd door de thuisclub in het eigen doel gewerkt. 3-2. Wat eigenlijk niet meer werd verwacht gebeurde toch nog In de 90e minuut. Op aangeven van Justin Wessels, een van de actiefste spelers bij VEV, wist Roy Bruinsma alsnog 3-3 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Een eindstand waar VEV iets minder teleurgesteld zijn dan Erica’86 dat dicht bij een eerste overwinning van dit seizoen was, maar VEV werkte daar niet aan mee.