Drenthina simpel door naar 3e ronde noordelijke districtsbeker van de KNVB

EMMEN - Zaterdag 2e klasser Drenthina plaatste zich dinsdagavond heel simpel voor de volgende ronde van de KNVB Noord districtsbeker via een 6-0 overwinning op Oldeholtpade, de nummer drie in de zondag 3e klasse D. Na een 3-0 ruststand wonnen de mannen van trainer Peter Timmer met 6-0.

Doordat Drenthina niet over een lichtinstallatie beschikt werd de wedstrijd gespeeld op het sportpark van SVBO in Barger Oosterveld. Drenthina kwam al na ongeveer tien minuten op voorsprong via een doelpunt van Henk Bakker. 1-0. Na een half uur spelen werd het overwicht van Drenthina bekroont met een tweede treffer. Nu was het Roland Koops die de trekker kon overhalen. 2-0. Enkele minuten later werd al vroegtijdig de ruststand van 3-0 bereikt. Nu was het Joel Zweerink die de bal tegen het net plaatste. 3-0.

Na de thee ging Drenthina verder met waar het mee bezig was en dat was een overwicht hebben en doelpunten maken. Na bijna een uur spelen was het opnieuw Roland Koops die scoorde. 4-0. in de laatste tien minuten wist Drenthina nog twee keer te scoren. Eerst was het Kees Plaatje die in de 83e minuut de 5-0 maakte en een minuut later bepaalde een speler van Oldeholtpade voor een 6-0 eindstand door de bal in eigen doel te plaatsen.