Henk Bakker weer goudhaantje voor WKE

EMMEN – In de zondag 3e klasse C won WKE-16 op Sportpark Grote Geert met 2-1 van Weerdinge dat een goede lering had van de thuiswedstrijd in Weerdinge. Ze hadden zich voorgenomen dat het niet weer zou gebeuren dat ze overlopen zouden worden. Vanaf minuut één zaten ze er boven op en hadden grote delen van de eerste helft het betere van het spel. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Ook de 0-1 voor Weerdinge kwam niet uit een uitgespeelde kans.

De treffer werd namelijk gescoord uit een strafschop, Jaimy Wessels was daar in de 42ste minuut verantwoordelijk voor. Lang kon Weerdinge niet genieten van de voorsprong, want een minuut later was het weer gelijk door aanvoerder Henk Bakker die met de hak de 1-1 wist te scoren. Met deze 1-1 stand werd ook de rust bereikt.

De 2e helft was het WKE dat het initiatief naar zich toe trok en het was weer Henk Bakker die het verschil maakte. In de 66ste minuut maakte hij met een prachtige goal de 2-1. WKE had nog verder uit kunnen lopen, maar dezelfde Henk Bakker en Jochem Scholten wisten die kansen niet te benutten. Eindstand 2-1 en WKE blijft (met enige afstand) in het spoor van de koplopers.