Winst en verlies voor SVBO(zat)

BARGER OOSTERVELD - In de zaterdag 4e klasse E kende SVBO winst en verlies. Het won de wedstrijd tegen MSC met 2-1, maar zag doelman Marc Bruinewoud met afgescheurde achillespees naar het ziekenhuis verdwijnen. De eerste helft van de wedstrijd gebeurde er maar weinig volgens trainer Jan Moes. SVBO zag een schot van Sonny Koops op de lat uiteen spatten en de bezoekers uit Meppel zagen een inzet rakelings naast gaan.

Halverwege de wedstrijd stond het dan ook nog 0-0 na een zeer matige eerste helft. In de 2e helft een beetje hetzelfde spelbeeld op het kunstgras van SVBO waar maar weinig goede mogelijkheden werden uitgespeeld. Wel was het SVBO dat de kansen die het kreeg ook wist te benutten. Na een uur spelen wist Nick Hekman aan de zijkant door te komen en zijn voorzet werd keurig door Nick Klingenberg, de topscoorder in deze 4e klasse E, binnen gekopt. 1-0.

SVBO leek daarmee de wedstrijd naar haar hand te zetten, maar toen MSC via een diepe bal plotseling voor doelman Marc Bruinewoud verscheen, scheurde deze bij het instappen zijn achillespees af en kon MSC simpel de bal binnen tikken. 1-1. SVBO leek even aangeslagen nadat de ongelukkige doelman per ambulance werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

SVBO trainer Jan Moes: ,,Ja dat was even schrikken, want Marc wilde ingrijpen en toen knakte er iets. Met een nieuwe doelman hebben wij uiteindelijk vijf minuten voor tijd de wedstrijd toch naar ons toe kunnen trekken. Nu was het Johan Wiggers die onze topscoorder Nick Klingenberg in stelling bracht en dan is het wel vaak raak. Zijn 14e treffer in deze competitie betekende een 2-1 voorsprong. Daarmee wisten wij deze matige wedstrijd toch nog te winnen, maar van feestvreugde was na de ernstige blessure van onze doelman Marc Bruinewoud zeker geen sprake.”