Simpele overwinning Zandpol op Buinerveen

ZANDPOL – In de zondag 5e klasse E deed Zandpol goede zaken. Na een 1-1 ruststand won het op eigen veld met 5-2 van Buinerveen. Zandpol was volgens teammanager Egbert Jonkers vanaf het begin wel de bovenliggende partij, maar goede kansen konden niet worden benut. Buinerveen wist in de 26e minuut wel e=raad met de eerste kans die het kreeg en Robbert Mensinga Zandpol op achterstand wist te zetten. 0-1.

Zandpol liet zich daardoor niet van streek maken en bleef doorgaan met voetballen. Vlak voor rust ;leverde dat de gelijkmaker op via Stefan Knuppe nadat Martijn Gerding even daarvoor een goede inzet door de Buinerveen doelman uit de kruising zag getikt.” Na de hervatting ging Zandpol direct op jacht naar een voorsprong en die viel al vrij snel dia Rocco de Hoop. 2-1.de gelijkmaker, maar het doelpunt bleef te lang uit. Buinerveen putte daar moed uit en dat resulteerde in de 53e minuut in de gelijkmaker.

Om de wedstrijd voortijdig in het slot te zetten duurde het te lang voordat de 3-1 viel. Nadat een voorzet van agressiever spelende Buinerveen werd weggekopt werd bij de afvallende bal een overtreding geconstateerd door de scheidrechter. Robbert Mensinga maakte vanaf de stip geen fout. 2-2. Het was even schrikken zegt Egbert Jonkers, maar wij wisten snel de draad weer op te pakken. ,,Ongeveer tien minuten voor tijd was het Stefan Knuppe die de 3-2 wist binnen te tikken. Daarmee was de wedstrijd gelopen en wisten Mark Jakobs(4-2) en Rocco de Hoop de eindstand naar 5-2 te tillen.”