WKE in rommelige pot naar winst

STEENWIJKSMOER – In de Zondag 3e klasse C deed WKE zondagmiddag goede zaken. Na een 1-1 ruststand wonnen de Emmenaren zelf met 3-2 van Protos terwijl koploper EMMS dure punten liet liggen door met 1-0 van Twedo te verliezen. WKE kruipt dus steeds dichterbij naar de top in de zondag 3e klasse C.

Al na 5 minuten was er reden tot juichen voor de oranjehemden. Henk Bakker benutte een toegekende strafschop na een overtreding binnen de zestien bij Protos. Het spel op zich was deze wedstrijd rommelig en het leek of Protos net iets feller was dan WKE. Nadat Jochem Scholten nog een kopkans kreeg was het Protos dat via spits Michel Overweg in de 33e minuut dan ook de leiding nam. 1-1 en doordat er in de resterende minuten van de eerste helft niet meer gescoord werd was dit ook de overigens terechte ruststand.

De tweede helft leverde daarna ook niet echt beter voetbal op. Toch kwam WKE in de 66e minuut op een 2-1 voorsprong door een doelpunt van Jochem Scholten, na een pass van de voor Hendrik Gustin ingevallen Ferdy Poelman. Toen in de 77e minuut Ferdy Poelman na een corner de 3-1 mocht scoren leek de wedstrijd beslist. Echter in de 85e minuut kwam Protos toch nog dichterbij door wederom een doelpunt van Michel Overweg. 3-2. Het werd nog even spannend en was het voor WKE tot het eindsignaal nog even flink billenknijpen, maar wisten de 3-2 overwinning over de streep te trekken.