Sc Erica pakt weer drie punten

ERICA - In de zondag 2e klasse L behaalde Sc Erica na een 1-1 ruststand een mooie 3-2 op Zuidwolde. De thuisclub begon beter aan de wedstrijd en nam in de 10e minuut een 1-0 voorsprong via Kjeld Huls die een voorzet binnen knalde. 1-0. Zuidwolde herpakte zich daarna goed en was in de onderlinge duels sterker dan SC Erica.

In de 40e minuut viel wel de gelijkmaker. De bal werd in de zestien geplaatst, maar doelman Bram Gebbeken greep mis en Sven Cazemier was attent om de gelijkmaker te maken. 1-1 en dat werd ook ruststand.

Na de thee trok SC Erica de wedstrijd naar zich toe, maar echte kansen kreeg het niet. Zuidwolde kreeg men in de 60e minuut een mogelijkheid via een doorbraak van Sven Cazemier, maar vond in de zestien doelman Gebbeken op zijn weg. Scheidsrechter Stoetman zag er geen overtreding in en zo bleef de stand 1-1.

Een kwartier voor tijd kwam Zuidwolde toch nog op 1-2 door Ouren Nikkels. De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar Zuidwolde vergat door te drukken. In de 82e minuut scoorde invaller Sebastiaan Kroezen in de verre hoek de 2-2. Sc Erica drukte Zuidwolde steeds verder terug en in de 88e minuut viel uiteindelijk de beslissing.

Het was opnieuw invaller Sebastiaan Kroezen die de winnende 3-2 wist binnen de schieten. In blessure tijd leek Mathijs Steenbergen er nog een gelijkspel uit te halen voor Zuidwolde, maar Sc Erica-doelman Bram Gebbeken voorkwam dit met een uitstekende redding. Eindstand 3-2.