DZOH pakt punt tegen De Weide

EMMEN – In de zaterdag 2e klasse J eindigde de wedstrijd tussen DZOH en De Weide in een 1-1 gelijkspel. De eerste fase van de wedstrijd was er een licht overwicht voor DZOH, maar tot echte kansen leidde dat niet. Na een rommelige fase kwam De Weide in de 11e minuut op een 1-0 voorsprong na een afgeslagen hoekschop.

De opnieuw ingebrachte bal bereikte Joost Bosma die alleen voor de DZOH doelman geen fout maakte. 0-1. Een zeer rommelige fase volgde met over en weer mogelijkheden. Kort voor rust kwam DZOH op 1-1. Nadat De Weide doelman Renzo Hemmes een schot niet onder controle kreeg werd de afvallende bal door Farid Boughaleb binnen geschoten. De tweede helft was rommeliger, waarbij DZOH op jacht ging naar de volle winst.

DZOH-trainer Martin Drent bracht de snelle vleugelspeler Jeroen Smit nog in die regelmatig voor dreiging zorgde de laatste fase van de wedstrijd. In de laatste minuut had Ruud Klingenberg na goed voorbereidend werk van Jeroen Smid nog een mogelijkheid om DZOH de volle winst te bezorgen maar dat lukte net niet meer. Eindstand 1-1. DZOH speelt aanstaande zaterdag een uitwedstrijd in Groningen tegen het op de derde plaats staande The Knickerbockers.