SVBO in blessuretijd onderuit

NORG - SVBO heeft de uitwedstrijd bij Gomos in blessuretijd verloren. Voor rust was SVBO de iets betere, na rust begon Gomos sterk. Waar het op 0-0 leek af te gaan, mistte SVBO een grote kans en in de tegenaanval kreeg Gomos een terechte strafschop en die werd benut. 1-0 was dus ook de eindstand voor de ploeg uit Norg.

SVBO begon met de volgende spelers
Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Rene Wolbers, Stefan Kuper, Nick Hidding, Davy Wessels, Roy Jagt, Dylan Wessels, Ronald Gerdes, Max Heijnen en Twan Waidijk.
Een volle bank, John Grummel, Max Vestering, Jeroen Walda, Robin Heijne en Tom Jeuring

Op een hobbelig veld hadden beide ploegen het lastig om goed te kunnen voetballen. Het publiek kreeg dan ook niet echt hoogstaand voetbal te zien. Toch was SVBO iets sterker dan de thuisploeg, die achterin niet best oogde. Uit een kopbal van Dylan Wessels en Twan Waidijk wist SVBO niet te scoren. Gomos had één afstandsschot, die door het slechte veld nog wat lastig onder controle te krijgen was voor Lennon Ebeltjes. SVBO drong aan met een schot van Dylan Wessels, een volley, maar die ging helaas over.

Ronald Gerdes scoorde, maar er was al gevlagd en gefloten voor buitenspel, dus dit ging niet door. Diezelfde Gerdes had een goede aanname na een crosspass van Jagt, maar de voorzet kwam niet aan bij Waidijk en dus ging er een mooie kans verloren. Toen leek Gomos op een 1-0 voorsprong te komen, maar ook zij deden dit in buitenspelpositie. Ook een vrije bal op de punt van het strafschopgebied werd goed gered door Lennon Ebeltjes. En kreeg de SVBO doelman ook nog hulp van Davy Wessels die een bal voor de lijn weghaalde. SVBO werd hierna gevaarlijk uit een hoekschop, maar de kopbal van Waidijk ging over het doel van Gomos. 0-0 was ook de ruststand.

Na rust begon SVBO niet best. Een te korte terugspeelbal van Wolbers werd onderschept, Ebeltjes omspeelt, maar met een sliding herstelde Wolbers zijn fout en voorkwam een tegentreffer. Uit de hoekschop was Gomos weer gevaarlijk, maar de kopbal ging over. Even later een vrije trap die net over het SVBO doel ging. SVBO was niet bij de les vlak na rust, want even later weer een foutje waardoor Gomos gevaarlijk werd. Ditmaal wist Lennon Ebeltjes te redden.

SVBO werd gevaarlijk via Roy Jagt, hij controleerde de afvallende bal en schoot, maar dit schot ging een metertje naast doel. Gomos werd gevaarlijk met een schot van ongeveer 16 meter, maar die werd door Ebeltjes uit de hoek getikt. SVBO werd in de counter weer gevaarlijk via Heijne, hij gaf voor op Max Heijnen die voordat die weg wilde draaien bij zijn tegenstander, maar onderuit werd gehaald. Helaas zag de scheidsrechter hier niets in.

Uiteindelijk leek de wedstrijd naar een 0-0 eindstand te gaan, totdat in de slotminuten er nog best wat gebeurde. Gomos werd gevaarlijk uit een hoekschop, maar uiteindelijk haalde Dylan Wessels de bal voor de lijn weg. SVBO deed hetzelfde uit een hoekschop met een kopbal van Dylan Wessels. Diezelfde Wessels schoot ook vanaf 20 meter, maar ook dit schot ging net naast. Max Heijnen was het dichtst bij een treffer. Zijn inzet van dichtbij werd door de Gomos doelman gered. In de tegenaanval was Gomos weer gevaarlijk en werd Siegers onderuit gehaald in het strafschopgebied door Max Vestering. Strafschop voor Gomos. Die werd benut door Sloots en zo wint Gomos alsnog deze wedstrijd met 1-0. Even later was het ook afgelopen en dus een zure nederlaag voor SVBO.

Voor rust was SVBO iets beter, na rust Gomos. Waar al met een gelijkspel rekening werd gehouden ging het voor SVBO in de slotminuten alsnog mis. Hierdoor klimt Gomos over SVBO heen. SVBO zakt naar plek 5. Volgende week staat er een inhaalduel ingepland voor SVBO. Dan komt Nieuw Buinen op bezoek in Barger Oosterveld. Die wedstrijd begint om 14.00 uur.